Добра сарадња представника Основног суда и Одељења безбједности Херцег Нови

Предсједница Основног суда у Херцег Новом, Весна Газдић одржала је састанак у Основном суду са представницима Управе полиције ОБ Херцег Нови, в.д. начелником Слободаном Ђокићем, командирима Слободаном Ковачевићем и Митром Тадићем и руководиоцем ОДТ Херцег Нови Ристом Стијовићем.

Фото: Основни суд у Херцег Новом

Представљени су анализа и резултати рада Основног суда у Херцег Новом током 2023. године са конкретним акцентом на број реализованих предмета извршења кривичних санкција, броја активних предмета који су у раду у овом реферату, као и укупан број активних потјерница на дан 25. јануар 2024.

Разговарано је о изналажењу конкретних рјешења у циљу побољшања сарадње у вези поступања по наредбама овог суда за принудно довођење и спровођење осуђених у УИКС, уручење упутних аката осуђенима на издржавање казне, будући да ти предмети захтјевају хитност у поступању, као и поступање полиције у дијелу који се односи на уручење судских позива и свих осталих писмена.

Један од закључака је да Основни суд у Херцег Новом, Основно државно тужилаштво у Херцег Новом и Управа полиције ОБ Херцег Нови у досадашњем раду, без обзира на недостатак стручног кадра, имају изузетну сарадњу, а која ће се заједничким напорима и током 2024. години  наставити.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here