Raspored bogosluženja na Badnji dan i Božić

Povodom  Badnjeg dana koji se proslavlja sutra, 6. januara uoči velikog hrišćanskog praznika Božića – Rođenja Isusa Hrista biće obavljena bogosluženja i nalaganja badnjaka u portama svih pravoslavnih hramova, uz tradicionalno okupljanje vjernika.

Iz Crkvene opštine Topaljsko-hercegnovske obavještavaju vjernike da će sutra, na Badnji dan, Sveta liturgija biti služena u 9.00 časova u crkvama Sv. Spasa na Toploj, Sv. Arhangela Mihaila na Belavisti, Sv. Arhiđakona Stefana na Kamenom i Sv. Spasa na Mojdežu.

Nalaganje badnjaka u porti crkve Sv. Varvare na Mokrinama biće upriličeno u 15.00 časova. Ispred crkve Sv. Spasa u Mojdežu i Sv.Stefana na Kamenom nalaganje badnjaka je u 16.00 časova.

Nalaganje ispred crkve Sv. Arhangela Mihaila na Belavisti je u 18 časova, dok će badnjaci kod crkve Sv. Spasa na Toploj biti nalagani u 20 časova.

Radio televizija Herceg Novi prenosiće nalaganje badnjaka od 18.20 sati sa Belaviste a od 20.00 iz crkve Sv. Spasa na Toploj.

U nedelju, 7. januara Svete božićne liturgije biće služene u ponoć u Crkvi Svetog Arhangela Mihaila na Belavisti i u Crkvi Sv. Spasa na Toploj. Liturgiji će prethoditi Praznično Jutrenje, koje će početi u 23 časa, u čijem nastavku će u ponoć 7. januara biti služena Sveta liturgija u oba hrama. Sveta liturgija u Crkvi Sv. Đorđa na Toploj počeće u 7 časova. Od 9 časova božićne liturgije biće u hramovima Sv. Spasa na Toploj i Sv. Arhangela Mihaila na Toploj.

Na Sabor Presvete  Bogorodice, u ponedeljak, 8. januara, sa početkom u 9 časova svete liturgije biće služene u crkvama Sv. Spasa na Toploj, Sv.Arhangela Mihaila na Belavisiti i Sv. Trojice na Ratiševini. Večernja služba u Crkvi Sv. Arhiđakona Stefana na Sušćepanu počeće u 16 časova.

U utorak, na dan Sv. Arhiđakona Stefana, Sveta liturgija posvećena ovom svetitelju i hramovske slave Crkve na Sušćepanu počeće u 9 časova.Večernja služba biće obavljena u Crkvi Sv. Spasa na Toploj, sa početkom u 17 i Crkvi Sv. Arhangela Mihaila na Belavisti, u 18 časova.

Bogosluženja Bijela

Raspored bogosluženja za Božićne praznike u hramu Polaganja Rize Presvete Bogorodice u Bijeloj:

Sutra, na Badnji dan Sv. liturgija u hramu Polaganja Rize Presvete Bogorodice počinje u 9 časova, Večernja je u 17 časova i nalaganje badnjaka u porti hrama.

U nedelju na Božić Jutrenje je u 7 časova u Hramu Sv. Arhangela Mihaila na Bijelskim Kruševicama, dok je božićna liturgija u 9 časova u sabornom hramu Polaganja Rize Presvete Bogorodice u Bijelskoj Vali.

U ponedeljak na Sabor Presvete Bogorodice, Sveta liturgija u hramu u Bjelskoj Vali je u 9 časova, kao i u utorak, 9. januara na Dan Sv. Arhiđakona Stefana.

U hramu Sv. Sergeja i Vakha na Podima večernja služba na Badnji dan je u 17 sati a u nastavku nalaganje badnjaka.

U nedelju, 7. januara biće služena božićna liturgija u hramu na Podima, dok će 9. januara na praznik Sv. arhiđakona Stefana sveta liturgija biti služena u hramu Sv. Stefana u Donjim Sasovićima u 9 sati.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here