PVK Jadran drugi na turniru „Vlaho Bato Orlić“

(Фото: Спорт клуб)

Vaterpolisti Jadrana osvojili su očekivano drugo mjesto na danas završenom  memorijalnom turniru „Vlaho Bato Orlić“, koji je organizovao šampion Srbije i vice prvak Evrope  VK Novi Beograd.

U današnjem finalu domaćin je opravdao ulogu favorita i pobjedio 17:11, po četvrtinama 5:5, 2:1, 4:3, 6:2.

Novljani su pružili dobar otpor i tri četvrtine bili ravnopravan rival. Domaći su poveli 4:1 i 5:2, a Jadran je uzvratio golovima Uroša Vučurovića, Ivana Nagaeva i Dmitrja Holoda, koji je u finišu prve četvrtine izjednačio na 5:5.

I u drugoj četvrtini vodila se izjednačena borba, pa je Novi Beograd otišao na veliki odmor sa golom prednosti.

Jadran je i u trećoj četvrtini odličan, ali rival vodi 7:6, zatim 8:6. Novljani uzvraćaju golovima Vujovića i mladog Stupara i smanjuju na 10:9, da bi u poslednju četvrtinu šampion Srbije ušao sa dva gola prednosti 11:9 i do kraja stvorio razliku za visoku pobjedu.

Najzaslužniji za trijumf Novog Beograda bio je kapiten Filip Filipović sa četiri gola.

Strijelci  za Jadran su bili su Jovan Vujović 3, Ivan Nagajev i Martin Gardašević po 2, Dmiti Holod, Uroš Vučurović, Danilo Srugar i Danilo Radović po gol.

Treće mjesto na turniru osvojio je Šabac pobjedom nad Partizanom 14:11, dok je za najboljeg igrača proglašen kapiten Novog Beograda Filip Filipović.

Trener Jadrana Petar Radanović ističe da je zadovoljan igrom svoje ekipe i  rezultatom.

– Pokazali smo i psihološku i igračku stabilnost. Sa svima smo igrali ravnopravno čak i sa Novim Beogradom, u čijim redovima je više asova poput Filipa Filipovića koji je potvrdio još jednom kvalitet. Ovo je dobar uvod u obaveze u Regionalnoj i Ligi šampiona. U današnjoj utakmici nekoliko igrača je bilo rovito, a Vasilije Radović bio je na poštedi. Dobra organizacija turnira i sa svim moram biti zadovoljan – kazao je posle utakmice za naš portal Radanović.

U nedelju 17. septembra Jadran počinje sa takmičarskim obavezama  u Regionalnoj ligi, a prvi rival na Škveru je Solaris iz Šibenika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here