Stonotenski turniri u Otočecu i Varaždinu veliko iskustvo za mladog Milana Vučetića

Talentovani devetogodišnji stonoteniser, član STK Novi Milan Vučetić  i njegov reprezentativni kolega Stefan Radonjić (15) član ekipe Vršac, sa pravom nastupa na dvojnu registraciju za ekipu Boke iz Herceg Novog, učestvovali su na turniru WTT Youth Contender u Varaždinu.

Vučetić je igrao u konkurenciji do 11 odnosno 13 godina, protiv rivala koji su stariji dvije ili čak četiri godine i nije prošao grupnu fazu takmičenja, dok je Stefan Radonjić u kategoriji 15 odnosno  17 godina, prošao gupu, ali je poražen u prvom kolu glavne table.

Sumirajući utiske nakon nastupa na WTT Youth Contender najprije u Otočecu u Sloveniji, a zatim i u Varaždinu, Vučetić priča za RTHN da je na turnirima bilo jako puno azijskih učesnika u svim kategorijama, kao i reprezentativaca Austrije, Njemačke i Engleske.

– Veliki je broj takmičara iz Kine koji su dobili državljanstva evropskih zemalja i na ovim turnirima igraju za te zemlje. Stefan i ja smo pokazali vidan napredak. Radimo profesionalno i nastup na ovim turnirima je bio za nas veliko iskustvo. Sa trenerom Brankom Cubovićem imali smo dva uspjela testa na putu naše afirmcije – naveo je on.

Za talentovanog reprezentativca nema odmora, jer pripreme je već nastavio za naredni turnir, koji ga čeka već 24. septembra u Dimitrovgradu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here