Jadran najuspješniji klub mlađih kategorija – generacija 2011. godište nepobjediva

Mladi vaterpolisti hercegnovskog Jadrana najviše su pokazali u sezoni 2022/23. koja je prije nepunih sedam dana završena. Kako navode iz kluba, od 22 šanse za osvajanje medalja Jadranaši su osvojili 20 medalja i to: 13 zlatnih, 4 srebrne i 3 bronzane.

-Najuspiješnija selekcija je bila  dječaka rođenih 2011. godine i mlađih koji su se na svih pet takmičenja (Olimpijske Nade, Prvenstvo CG, KUP CG, turnir Tomo Udovičić i F10 Regionalne vaterpolo lige) osvojili zlato i to bez poraza. Slijedi ih generacija 2007. godište i mlađi koji su se okitili sa četiri zlata sa četiri takmičenja.

Najstarija generacija, dječaka rođenih 2005. godine i mlađih je osvojila prvenstvo CG i takmičenje olimpijskih nada, dok su se okitili srebrom u domaćem KUP-u. Jadranaši rođeni 2009. godine i mlađi su učestvovali na pet takmičenja sa skorom dva zlata u domaćim takmičenjima, dva srebra i bronzom.

-Generacija godinu dana mlađih vaterpolista se u tri takmičenja okitila sa srebrom i dvije bronze. Najmlađa generacija, generacija dječaka 2012. godište nije bila na visini zadatka svojih starijih kolega sa osvojena dva šesta mjesta u dva takmičenja, naveli su iz kluba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here