Završeni iskopi, uskoro izlivanje temeljne ploče za novu Autobusku stanicu

Izgradnja nove Autobuske stanice teče planiranom dinamikom. Završeni su iskopi, a prije izlivanja temelja neophodan je geološki izvještaj o stabilnosti tla.

Kako za RTHN priča direktor Agencije za izgradnju i razvoj, Aleksandar Kovačević, geološki izvještaj bi uskoro trebalo da stigne, nakon čega će biti započeta konstrukcija objekta Autobuske stanice.

Aleksandar Kovačević, direktor Agencije za izgradnju i razvoj

– Očekujemo tokom sledeće sedmice nastavak radova, odnosno izlivanje nasipa i početak izgradnje temeljne ploče – najavio je on.

Kovačević informiše da radovi protiču bez nepredviđenih situacija.

– Možemo biti pozitivno iznenađeni dinamikom radova. Mislili smo da će iskopi trajati duže, tako da za sada nismo probili ni jedan rok – navodi Kovačević.

Tender za za pristupnu saobraćajnicu je zatvoren, a kako navodi Kovačević, radove će izvoditi isti izvođač koji gradi Autobusku stanicu, firma Entekst.

– Još nije definisan nadzorni organ, čim to definišemo, uvešćemo izvođača u posao. Izvođač je isti koji radi na autobuskoj stanici, tako da ne remeti bilo kakav tok ni sinhronizaciju radova – kazao je on.

Podsjećamo, nova Autobuska stanica sa pratećim sadržajima zauzimaće površinu od oko 30.000 kvadratnih metara. Predviđena je kao cjelovita funkcionalna zona, koju čine zgrada terminala, prateći prizemni aneks poslovno-komercijalnog sadržaja, manipulativni prostor za autobuse, pristupna ulica sa pripadajućim parkingom, objekat pratećeg poslovnog sadržaja i održavanja sa  parkingom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here