За најбоље студенте 450 стипендија

Министарство просвјете додијелиће 450 стипендија студентима који студирају на установама високог образовања у Црној Гори и црногорским држављанима који студирају у иностранству.

Министарство ће додијелити 100 стипендија студентима природних наука, 50 техничко технолошких, а по 40 студентима медицинских и пољопривредних наука.

Према објављеном конкурсу, 113 стипендија добиће студенти друштвених наука, 40 хуманистичких, 20 особе са инвалидитетом, док је 47 предвиђено за дефицитарна занимања.

-Право да конкуришу за стипендију имају најбољи студенти друге и наредних година студија, који су први пут уписали семестар текуће студијске године, нијесу губили ниједну годину током студија, који су положили све испите из претходних година студија и постигли просјечну оцјену најмање девет, саопштили су из Министарства.

У конкурсу се наводи да се најбољим сматрају студенти који у одређеним научним дисциплинама посједују особите склоности за научни или умјетнички рад и награде стечене на међународним такмичењима.

Како се наводи, уколико се пријави више кандидата, предност ће имати они који имају већу просјечну оцјену, односно индекс успјеха у току студија, као и већи број освојених награда на међународним такмичењима.

Пријаве за стипендије се подносе од 1. до 30. октобра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here