Potpisan Kolektivni ugovor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje

Zaposleni u  DOO Regionalni vodovod Crnogorsko primorje  obilježili su zaključenje Kolektivnog ugovora, u prisustvu predstavnika resornog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, državne sekretarke, Zorice Krsmanović, predstavnika Saveza sindikata Crne i drugih, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ugovor su potpisali Predsjednik Odbora direktora, Zoran Lakušić, izvršni direktor, Borislav Ivanković i predsjednik Sindikalne organizacije Regionalni vodovod Crnogorsko primorje Igor Anastasov.

– Radi se o izuzetno važnom momentu za sve zaposlene u ovom Društvu budući da je ovo prvi put, od samog osnivanja Regionalnog vodovoda, da se zaključuje Kolektivni ugovor, kojim se uređuju njihova prava i obezbjeđuju mnoge povoljnosti.  

Potpisivanjem Kolektivnog ugovora napravljen je i značajan korak koji osigurava status i povoljnije uslove rada za zaposlene, a želja ovog Društva je da bude primjer svim poslodavcima u  Crnoj Gori tako i u regionu, u pogledu poštovanja zaposlenih, njihovih prava i potreba.

Ovom prilikom, prisutnima se obratila državna sekretarka u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Zorica Krsmanović.

Predsjednik Odbora direktora RV, Zoran Lakušić je tom prilikom naveo da je ovo Društvo, uz pomenuti Kolektivni ugovor uspjelo da kreira i novi Statut, novu sistematizaciju, kao i da unapredi  i sa zakonom uskladi  Osnivački akt, zajedno sa predstavnicima resornog Ministarstva i predstavnicima lokalnih samouprava izmjeni i dopuni Zakon o regionalnom vodosnabdijevanju, redovno servisira plate zaposlenih i obaveze prema dobavljačima. 

-Sprovodeći mjere štednje i uz povremenu asistenciju Ministarstva finansija redovno servisiramo obaveze prema međunarodnim finansijskim institucijama vezano za razvojne kredite  i u potpunosti ispunjavamo ugovorne obaveza u dijelu vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja, poručio je Lakušić.

Zahvalnost na pozitivnoj saradnji prilikom kreiranja boljih uslova za ostvarivanje radnih prava iskazao je i predsjednik Sindikalne organizacije RV, Igor Anastasov, ističući da pripadaju jednoj od najznačajnijih karika održivog razvoja, jer komunalna djelatnost predstavlja jedan od tri elementa uspješnosti razvoja jednog društva

Izvršni direktor, Borislav Ivanković je naveo da ugovor predstavlja još jednu potvrdu međusobnog razumijevanja i poštovanja socijalnih partnera u Regionalnom vodovodu.  

Resorno ministarstvo i Vlada trebalo bi da daju saglasnost na Kolektivni ugovor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here