Младе “ајкуле” бране бронзу  из Прага

Након Треофеја Београда гдје су са двије побједе и три пораза били пети и два дана боравка у Шабцу, данас је за главни град Румуније отпутовала црногорска ватерполо репрезентација, младићи до 20 година.

За два дана почиње опрација Отопени. То је предграђе Букурешта, гдје ће од 10. до 17. овог мјесеца бити оџано Свјетско  првенство за играче рођене 2003. године и млађе.

После припрема на Шкверу  турнир у Београду је показао да су играчи спремни за изазове, рекао је за РТХН селектор Петар Радановић.

– Уиграност је била на завидном ниво. У већини сусрета били смо на потребном нивоу. У утакмицама са Србијом и САД имали смо по једну врло лошу четвртину. То је било видљиво и радом у Шабцу и овдје у Отопени до почетка мундијала покушаћемо да те недостатке отклонимо – казао је Радановић. За очекивати је, како истиче Радановић, велики број неизвјесних утакмица и изузетно занимљиво првенство.

На списку су Илија Радовић, Драгољуб Ћетковић, Матија Сладовић, Тим Перов, Тадија Матијашевић, Марко Мршић, Лазар Вукићевић, Страхиња Гојковић, Срђан Јановић, Давид Стевовић, Балша Вучковић, Данило Ступар, Јован Вујовић, Неђо Баштрица и Милан Никаљевић.

У стручном штабу, уз селектора Радановића, су тренери Видо Ломпар и Никола Мијановић, као и доктор Владимир Дедовић.

На шампионату свијета учествује 20 селекција. По новом систему такмичења за млађе категорије, осам најбољих екипа по рангу играће у групама А и Б, остале селекције су у групама са по три репрезентације (Ц, Д, Е и Ф).

Црна Гора је у групи А, а ривали су Шпанија, Хрватска и Италија.

У групи Б су Грчка, Србија, САД и Мађарска.

У групи Ц играће Канада, Јапан и Јужна Африка, у групи Д су Бразил, Кина и Казахстан, групу Е чине Нови Зеланд, Перу и Румунија, а групу Ф Иран, Аустралија и Аргентина.

По двије најбоље екипе из група А и Б пласираће се директно у четвртфинале.

Трећепласирани и четвртопласирани тимови из А и Б група разиграваће са тимовима из група Ц, Д, Е и Ф за пролаз међу осам најбољих.

Распоред утакмица Црне Горе у првој фази

  1. јун Црна Гора – Шпанија 12.30
  2. јун Црна Гора – Хрватска 18.30
  3. јун Црна Гора – Италија 14.00

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here