Све о Фестивалу културе Забјело

Све је спремно за друго издање Фестивала културе Забјело које почиње сутра у 18:30 сати, уз нека од најзначајнијих регионалних имена алтернативне сцене! На стадион „Никола Шћеповић“ у Подгорици 9. и 10. јуна стиже дуго ишчекивано велико финале Мјесеца рокенрола које ће обиљежити фантастични наступи, добра енергија и хумани допринос свих учесника и посјетиоца.

Временска прогноза најављује сунчано и топло вријеме, са температурама до 27 степени, идеално за рокенрол викенд који је пред нама!

Сатница

Фестивалске капије се отварају сјутра већ у 18 сати и 30 минута! Од 18:45 сати ће нас Зоњов музички избор лагано загријавати за добитну комбинацију коју чине наступ Канда, Коџе и Небојше и залазак сунца на стадиону! Забрањено пушење излази на бину у 21.30 сати, а енергична Ида Престер и Лолобриђида ће запалити масу у 23.15 сати. За разлику од већине фестивала, Фестивал културе Забјело домаће бендове третира као регионалне јер заслужују праву прилику на великој сцени, па је тако подгорички бенд Неоноен добио слот у 00:45 сати, док ће завршница прве фестивалске вечери почети у 02:00 сати наступом миљеника црногорске публике и повратника фестивала – мостарског састава Зостер!

У суботу 10. јуна музички програм у 18:45 сати отвара ФМ Мирда вјештим жонглирањем плоча и креира савршену увертиру за „увијек контра“ ТБФ који почињу у 20 сати. У 21:45 сати на бину долијећу Лету Штуке, а након њих наступају црногорски алтернативни састави Парти Мејкерси и Шарђун. Посебна забјелска посластица друге фестивалске вечери је премијерно извођење њихове пјесме „О, живјело нам Забјело“, посвећене Фудбалском клубу Забјело који ове године слави 60 рођендан. Вече се наставља у ритму црногорске сцене, па се након њих тачно у поноћ на бину пење подгоричка Врпца. Фестивал ће у великом стилу затворити легендарна група Сунсхине позната по  енергичним наступима који прерастају у праве журке!

Улазак на фестивал

Фестивалске капије се оба дана отварају у 18.30 сати. Купљене улазнице се на улазу мијењају  за фестивалску наруквицу. На улазу на стадион ће бити доступне само једнодневне улазнице по цијени од 15€, са посебним погодностима за кориснике ЦКБ Виза картице и “EYCA” студентске картице.

Плаћање на фестивалу

У сарадњи са ЦКБ-ом свим посјетиоцима је омогућена куповина токена на фестивалу путем платних картица, а свим власницима ЦКБ Виза картице кеш бек од 20% приликом куповине улазница за фестивал на улазу.

Подршка Фудбалском клубу Забјело и Фондацији „Огњен Ракочевић“

Друго издање Фестивала културе Забјело поред богатог музичког програма доноси и прилику свим посјетиоцима да дају хумани допринос. Наиме, дио прихода од сваке продате улазнице Фестивал културе Забјело ће донирати Фондацији „Огњен Ракочевић“ која ће уплаћеним новцем купити и донирати инструменте који су потребни Стоматолошкој Поликлиници у Подгорици за рад са дјецом са сметњама у развоју, док ће дио прихода од сваке продате улазнице ићи домаћину фестивала, Фудбалском клубу Забјело.

Актуелне цијене улазница до краја дана!

Актуелне цијене улазница по цијени од 20€ за фестивалске и 12€ за једнодневне важе данас до краја дана. Фестивалске улазнице доступне су по цијени од 20€ и једнодневне по цијени од 12€. Улазнице се могу купити на продајним мјестима широм земље и на страници фестивала фестивалкултурезабјело.ме .

На дане фестивала ће на улазу бити доступне само једнодневне улазнице по цијени од 15€. Захваљујући заједничкој акцији ЦКБ-а и Фестивала културе Забјело, сви који купе своје улазнице на дане фестивала ЦКБ Виза картицом добиће кеш бек у износу од 20%. Корисници “EYCA”  картице на улазу на фестивал могу да купе улазницу по промотивној цијени од 12€.

Догађај подржавају Туборг, ФК Забјело, Монтепут, Секретаријат за културу и спорт, Министарство културе и медија, Главни град Подгорица, Goodfellas, Jameson, ПАМ, Хотел CUE и Aqua Bianca.

Медијски спонзор фестивала је Радио телевизија Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here