Александар Ивовић нови – стари шампион Европе

Фото: Александар Ивовић, ProRecco1913

Италијански Про Реко, са црногорским ватерполистом Александром Ивовићем, потврдио је да је најбоља екипа у Европи. У финалу Лиге шампиона рутински су савладали Нови Београд на базену „11. април“ у Београду резултатом 14:11 (4:1, 5:4, 4:4, 1:2) и још једном се окитили титулом најбољег клуба у Европи.

У четврфиналу Про Реко је побједио Ференцварош 8:4, а Грчки Вуљагмени неочекивано Брешу у којој брани голмнан Петар Тешановић 11:10. Нови Београд је био бољи од шампиона Грче Олимпијакоса 13:11, Барселонета од Југа 11:6.

У полуфиналу Нови Београда је побједио Барселонету 12:10 петерцима, пошто је у регуларном дијелу било 8:8, док је Про Реко био бољи од Вуљагменија 12:8. 

У разигравању од петог до осмог мјеста Олимпијакос је побједио Југ 14:5, Ферцварош Брешу 9:8. У утакмици за 7. мјесто Југ је био бољи од Бреше 14:10, за 5. Олимпијакос је побједио Ференцварош 9:4. У утакмици за треће мјесто Барселонета је петерцима побједила Вуљагмени 14:13, пошто је у регуларном дијелу резултат био 9:9. 

У поновљеном прошлогодишњем финалу капитен екипе из Ђенове Александар Ивовић није дао никакву шансу екипи Новог Београда. Прошле године титула је за Београђане изгубљена петерцима, ове био је то убједљив пораз.

Голове за Про Реко постигли су: Франческо Ди Фулвио и Ђорђо Заланки по четири, Александар Ивовић три, Арон Јангер, Алесандро Велото и Бењамин Халок по један. За Нови Београд погађали су: Алваро Гранадос пет, Страхиња Рашовић три, Душко Пијетловић, Никола Јакшић, Ангелос Влахопулос по гол.

Према ријечима Александра Ивовића, утакмица је отворена како су играчи Про Река и жељели.

– Стекли смо предност, одбрана је била изузетно агресивна и чврста. Нови Београд је врхунска екипа, али смо успјели да контролишемо дешавања током читаве утакмице. Имали смо проблема јер смо пет минута играли са играчем мање. Тај период смо добили са 2:1 и то је био кључни моменат на путу ка трећем европском трофеју у низу – рекао је он за Спор клуб након утакмице.

Екипа је, како је казао, имала осцилација током сезоне, али су успјели да стигну до топ форме у завршници, славе против Бреше у финалу националног шампионата, стекну самопоуздање и одиграју сјајно финални турнир Лиге шампиона.

– Не желим да улазим у анализу зашто је то тако, али жао ми је што Мандић није био у саставу тима на финалном турниру. Тешко ми је било да га видим на трибинама, јер знам да живи за ватерполо. У питању је један од најбољих играча планете и треба му подршка – закључио је у првом обраћању после нове титуле Александар Ивовић.

Про Реку ово је трећа титула Лиге шампиона у низу, а чак 11. у историји клуба.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here