Чланови СТК Нови успјешни на турниру „Херцег Нови опен„

Завршен је четврти Стонотениски турнир „Херцег Нови опен 2023„ у организацији СТК „Нови“. На турниру се такмичило око 200 такмичара из Србије, Мађарске, Хрватске, БиХ, Русије, Украјине, Албаније и Црне Горе. По броју пријава и по рејтингу ријеч је о једном од најпрестижних турнира у региону за све категорије (од најмлађих кадета до апсолутне категорије) који је привукла и висока новчана награда од 3000 еура подијељена у осам категорија.

У мушкој конкуренцији  побједник је хрватски интернационалац Фране Којић из СТК “Загреб” који је у финалу био бољи од Миха Симовића СТК “Либертас” (Дубровник) 3:1. Хрватски  такмичари у полуфиналу су побједили црногорске репрезентивце Филипа Радуловића и Филипа Радовића, чланове (СТК Нови) који су одмах по завшетку Игара Малих земаља Европе на Малти гдје су освојили трећа мјеста и бронзане медаље, стигли да увеличају рејтиг турнира који организује њихов клуб.

У женској конуренцији побједница турнира је Емина Хаџиахметовић из Сарајева, а у финалу је побједила репрезентивку Србије Радмилу Томињак. Бронзане медаље припале су Јелени Мрђен из Сарајева и Бланки Ердељи из Мађарске.

Члан СТК Нови Јакша Кривокапић освојио је златне медаље у кадетској и омладинској конкуренцији. У финалу за кадете био је бољи од Арона Конија из Албаније.

Код кадеткиња  прво мјесто је припало Ани Сладоје из БиХ, друга је Анастасија Вујовић из екипе Будима, трећа мјеста и бронзане медаље су освојиле Кристина Шебек (Будућност) Бланка Грдељи.

Код млађих кадеткиња прво мјесто припало је Анастасији Вујовић из Беранског “Будима” која је у финалу побједила Миу Живановић СТК Валданос (Улцињ), трећа мјеста и бронзане медаље припале су Калини Божовић (“Будим”) и Катарин и Лари Франети  “Валдонос”).  

Милан Вучетић у конкуренцији  до 13 година иако је млађи четири године освојио је треће мјесто. У Вучетићевој категорији прво мјесто је припало Албину Ламају из Албаније, други је Смаил Ресул са Косова, а поред Вулчетића треће мјесто је припало Франку Тонићи из Хрватске, а бронзана медаља припала је и 11- годишњем Урошу Мркајићу у његој категорији. У овом узрасту прво мјесто је припало Марвину Гјоти (Албанија),  други је био Максим Конона. У женској конкуренцији побједница је била Калина Божовић, друга Лара Франета и трећа Дара Памуклић.

Промотер турнира је био бивши Европски и Свјетски шампион Владимир Самсонов из Бјелорусије, становник Тивта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here