У Порту одбојкашицама само сет против Португала

Фото: Одбојкашки савез Црне Горе

Изненађења у Порту у утакмици другог кола Б групе Сребрне лиге Европске одбојкашке конфедерације (ЦЕВ) није било. Репрезентација Црне Горе поражена је од Португала са 3:1, по сетовима 25:17, 20:25, 25:18 и 25:16.

Дјевојке селектора Милорада Крунић имале су у првом сету по три поена предности у неколико наврата, али је домаћи састав серијом 6:0 преокренуо, повео 15:10 и ријешио први сет у своју корист.

У другом Црна Гора је била на висини задатка и изједначила резултат, да би у преостала два селекција Португала ријешила утакмицу и издвојила се у групи са максималним учинком.

Поене за Црну Гору постигле су Данијела Џаковић 21, Катарина Будрак 12, Мина Драговић и Дијана Вуковић по 6, Лана Лабовић 2, Мелиса Ценовић и Невена Вукчевић по 1 поен. Репрезентација Португала је имала 17, Црна Гора 30 грешака.

Неуспјех у Порту је први пораз црногорских одбојкашица у групи, након стартног тријумфа у Торшавну против Фарских Острва са 3:0.

Португал, који је у првом колу била максимална против Грузије, до другог тријумфа дошао је након 99 минута игре.

Мелиса Ценовић и саиграчице такмичење у Сребрној лиги наставиће у суботу  у Подгорици, утакмицом са Грузијом. Реванш сусрет са истим ривалом на програму је седам дана касније.

Утакмице са Португалом 14. јуна и Фарским Острвима два дана касније биће одигране у Спортском центру Игало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here