Вукшић: Борба против организованог криминала мој је завјет

Парламентарни избори 2023

Годинама сам као грађанин, судија и адвокат гледао како је урушавана безбједност у Црној Гори, а онда сам постао директор Агенције за националну безбједност и дао све од себе да личном озбиљношћу и одговорношћу, а са одабраним храбрим људима, допринесем да Црна Гора постане безбједно мјесто за све људе ове земљe, поручио је Носилац листе „Народне коалиције – Сложно и тачка“ Дејан Вукшић представљајући дио програма коалиције.

-Безбједност није и не смије бити играчка у рукама оних који себе сматрају позваним да причају о безбједности Црне Горе, да је хвале и својатају, а у позадини нису корисно радили ништа, или су радили и раде све да угрозе националну безбједност сваке институције и сваког грађанина. Спреман сам да пред народом и институцијама одбраним право сваког грађанина да живи слободно, срећно и спокојно у својој држави, посебно да одбраним Црну Гору од неодговорних појединаца који покушавају да увежу судбину Црне Горе и организованог криминала у једно, јер је борба против организованог криминала мој завјет гдје год се налазио и ма коју функцију обављао. Црна Гора не само да мора имати безбједну сјутрашњицу, морамо бити безбједни и данас.

-Предсједник Праве Црне Горе, посланик у Скупштини и кандидат за посланика „Народне коалиције – Сложно и тачка“ Марко Милачић казао је: „Народна коалиција ће инсистирати на непосредној демократији. Вријеме је да се народ пита и да народ одлучује. Залажемо се за промјену Устава у члану 93, смањивањем ригорозних критеријума за расписивање референдума од стране грађана. Народна коалиција ће у наредном периоду као једну од кључних политика залагати се за смањење ригорозних критеријума у члану 93 Устава Црне Горе, гдје је прописано да десет одсто грађана Црне Горе може да иницира референдум, али само да га иницира и да он буде предат у скупштинску процедуру, гдје посланици могу простом већином да одбију тај предлог, казао је Милачић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here