Фестивал културе Забјело: Роба без Грешке и Мрка Капа Зла Прилика на Цетињу

Мјесец рокенрола Фестивала културе Забјело се овог викенда протеже и до пријестонице Цетиње, гдје ће у у суботу 27. маја бендови Роба без Грешке и Мрка Капа Зла Прилика наступити на Дворском тргу у 19 сати.

Мрка Капа Зла Прилика је подгорички бенд који постоји од децембра 2016. године, а чине га: Велимир Грбовић – вокал, Немања Грбовић – гитара и вокал, Александар Радевић – гитара, Никола Крушић – бас и Зарија Павићевић – бубањ. Иза себе имају необјављени демо снимак и албум Првијенац под називом „1“ који је снимљен у фебруару 2022. године. МКЗП црпи инспирацију из друштвено политичких тема, саркастичним обртом против насиља, нацизма и свих осталих видова мржње. Комбинују звук хардкора и треш метала, а у току је и припрема новог албума.

Бенд Роба без Грешке алтернативни рок састав основан у јесен 2021. године када се екипа која је дијелила заједнички студио “повезала” и почела заједнички радити. Из дружења и “џемања” се препознала и жеља за ауторским радом. Тренутно имају 20 пјесама које су на путу да се уобличе у албум првијенац. Бенд чине: Раде Обрадовић – вокал и гитара, Донат Бербат – бубањ, Васо Манојловић – ритам гитара, Александар Радевић – бас и Никола Крушић – соло гитара и пратећи вокал.

Мјесец рокенрола наставља се и наредног викенда. Промјена првобитног плана доноси свирке у Подгорици и Будви. У петак 2. јуна ће на углу Бокешке и Његошеве у Подгорици бити организован сајам грамофонских плоча и носача звука у сарадњи са удружењима НВО Montenegro Records и Vinyl свијет музике, након чега ће наступити бендови Highway и Микрокозма. Исте вечери на позорницу Града театра у Будви стижу црногорске хип-хоп ведете Рандом и Нецке из Радија Катакомба Будва Худ Мјузик.

На самом финалу Мјесеца рокенрола на дводневном издању Фестивала културе Забјело 9. јуна наступиће: култна рок и панк група Забрањено пушење, хероји регионалне алтер рок сцене Канда, Коџа и Небојша, миљеници црногорске публике, мостарски састав Зостер, фантастична Ида Престер и Лолoбриђида и представници локалних снага Неоноен. Друге фестивалске вечери на стадиону „Никола Шћеповић“ наступиће водеће алтер поп име региона Лету Штуке, београдски репкор-кросовер састав Саншајн, сплитски реп-рок бенд ТБФ и подгорички састав Врпца.

Једнодневне улазнице по цијени до 12€ и фестивалске од 20€ могу се купити путем интернета и на Tоbacco Shop киосцима као и на осталим продајним мјестима фестивала.

На дане фестивала ће на улазу бити доступне само једнодневне улазнице по цијени од 15€.

Ове године организатори фестивала ће дио прихода од улазница донирати Фондацији „Огњен Ракочевић“ која се бави унапређењем услова за живот и рад особа са аутизмом, као и домаћинима фестивала Фудбалском клубу Забјело.

Догађај подржавају Туборг, ФК Забјело, Монтепут, Секретаријат за културу и спорт, Министарство културе и медија, Главни град Подгорица, Goodfellas, Jameson, ПАМ, Хотел CUE и Aqua Bianca. Медијски спонзор фестивала је Радио телевизија Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here