Вујовић: Желимо нашу кућу на Западу

Парламентарни избори 2023.

-Наш кључни циљ је да наша кућа – Црна Гора до краја мандата наредне Владе оконча преговарачки процес и постане чланица ЕУ. Као једина партија која има тродеценијски континуитет залагања за ЕУ усмјерићемо сву своју политичку енергију да до тог циља дођемо, поручио је генерални секретар СДП и кандидат за посланика на листи “СДП – За нашу кућу”, Иван Вујовић.

Црна Гора губи милијарде еура помоћи из европских фондова због блокирања интеграционог  пута. То значи мање новца за развој, слабији животни стандард, слабије здравство, школство, мање развијену пољопривреду, мање шанси за младе. Претходне власти корупцијом а ове нове служећи туђим интересима, довели су до тога да је потпуно заустављен ЕУ пут земље. Ових дана стижу оцјене из Брисела да нас могу престићи ратом разорена Украјина и Молдавија.

Након овог посртања јасан  је план за будућност.

Са антиевропским снагама и са антиевропском политиком не може бити помака напријед ка завршетку преговора са ЕУ.

Рјешавање институционална блокаде, корјените реформе и јачање владавине права, те борба против корупције и криминала кључни су задаци које стоје пред Црном Гором. Ово морају бити први кораци нове власти јер пут ка ЕУ нема алтернативу.

Ми желимо нашу кућу на Западу, у друштву демократски и економски најразвијенијих земаља а не служење туђим интересима и повратак, развој по европским а не балканским мјерилима, закључио је Вујовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here