Храбро се броји: Алекса и Дритан потписали Споразум са младима, идеје младих биће основ за даљи развој Црне Горе

Парламентарни избори 2023.

Лидери коалиције Храбро се броји Алекса Бечић и Дритан Абазовић данас су са младима потписали споразум “Бројимо храбро идеје младих” који их обавезује да ће млади добити шансу одмах, те да их виде на одговорним позицијама у држави и позицијама одлучивања. Бечић и Абазовић су подијелили мишљење да се свијет промијенио после КОВИД-а 19, да је дигитализација у првом плану, те да млади знају да одговоре захтјевима промјена којима смо изложени и да их данас треба укључити у одговорне послове.

Улога државе, по ријечима Бечића, мора бити да омогући прелазак из дјетињства у одрасло доба кроз давање шанси добрим пословним идејама, становањима, стипендијама, али и са конкретним одговорним запослењима и државним функцијама. Споразум са младима нуди рјешења за стипендије и истраживачки рад, изградњу студентских домова по стандардима ЕУ, изградњу станова за младе, као и оптимизацију пореза за први стан.

-Обавезујемо се и да ћемо изградити национални фудбалски стадион, навео је још Бечић.

Потписани Споразум темељи се на демократичности, плуралности, интегралности, сарадњи између генерација, једнакости, недискриминацији и правичности, мултикултуралности, поштовању природе и екологије и укључивању у политички и привредни живот Црне Горе.

-У помиреној, равноправноправној и богатој Црној Гори млади морају имати главну улогу, а не само добру перспективу, казао је Абазовић и истакао да је Влада почела са борбом против корупције, те да је почео коначно да се уређује тзв ‘црни трг рада’ како млади не би били понижавани и преварени приликом студентског рада или првог посла са којим се суочавају.

Скуп је прошао у атмосфери дијалога, сарадње, али и тешких питања на које су лидери давали искрене одговоре. Главна порука скупа коалиције је да се траже млади и храбри људи пуни жеље да раде да се укључе у започети посао уређења Црне Горе и чишћења система.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here