Ћулафић: Реформисаћемо систем образовања, млади се морају припремати за тржиште рада

Парламентарни избори 2023.

-Кроз економско – инвестициони план за Западни Балкан од 2020. до 2027. године предвиђено је 9 милијарди еура. Знате ли колико је тога новца употријебљено до сада – 0 еура?! То је наша шанса коју морамо да искористимо због младих људи, јер управо коришћењем тих средстава млади људи са својим способностима и новим вјештинама кроз креирање једног новог инвестиционог циклуса ће на тај начин ојачати црногорску привреду и економију, поручио је Стефан Ћулафић, кандидат за посланика листе “Заједно! За будућност која ти припада – Данијел Живковић”.

Он је казао да као неко ко ради на Машинском факултету и има прилику да свакодневно упознаје младе људе, зна шта је њихов фокус.

-Фокус младих је на новим технологијама, на вјештачкој интелигенцији, на роботици, на примјени савремених симулацијских софтвера, на развоју нових алата. Знам каквим талентима Црна Гора располаже! Ми морамо то да искористимо тако што ћемо улагати у реформу система образовања,  уз значајније укључивање привреде у примјену практичких вјештина. То је најбоља инвестиција у будућност наше земље и младих људи који се морају припремати за тржиште рада и за послове будућности, рекао је Ћулафић.

Он је рекао да на основу личног искуства зна што значи када држава покаже колико цијени младе људе улагањем у њих.

-Са десет милиона еура кроз Фонд за академску изврсност за студенте мастер студија отварамо могућност за њих да студирају на топ свјетским универзитетима. То је начин на који ћемо да покажемо како бринемо о младим људима, закључио је Ћулафић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here