Морско добро купило још један трајект

На трајектној линији Каменари – Лепетане ускоро ће саобраћати четврти трајект који је већег капацитета од постојећих, док је планирано изнајмљивање још једног пловила.

Како је рекла у емисији “Мрежа”, на ТВЦГ Сандра Шкатарић из Службе за уређење и изградњу, Морско добро је окончало тендерску процедуру и данас је објављен уговор са понуђачем који ће да испоручи трајект. Наредних дана биће саопштени и детаљи око почетка саобраћања новог трајекта.

Шкатарић је рекла да се при расписавњу тендера за куповину водило рачуна о специфичностима трајектних прилаза у Каменарима и Лепетанима.

-Морско добро је обезбиједило средства за набавку односно куповину тог трајекта, казала је Шкатарић и додала да је уговор данас потписан.

Како је објаснила, Планом јавних набавки предвиђено је осам милиона еура за набавку нових трајеката.

Подсјетила је да је изнајмљен један трајект од Поморског саобраћаја, а како каже, Морско добро планира да узме у закуп још једно пловило.

Морско добро је, како је саопштила Шкатарић, од Поморског саобраћаја преузело 41 радника.

-То је шест капетана и три бивша капетана Поморског саобраћаја, као и осам управитеља строја, 12 морнара, три контролора и један чистач. Ово не ограничава будући кадровски план Морског добра, саопштила је Шкатарић.

На трајектној линији Каменари – Лепетани саобраћају три трајекта, један је изнајмљен од Поморског саобраћаја, један је Морско добро купило, док је треће пловило компаније Брив из Котора.

Извор: РТЦГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here