Упркос повећању цијена новски хотелијери очекују рекордну сезону

Хотел Парк у Бијелој, базен и купалиште

Упркос повећању цијена смјештаја у хотелима и за 30 одсто, резервације најављују добру посјету и рекордну туристичку сезону.

Власник хотелске групације Casa del Mare Никола Милић, међу којима је и бутик хотел у Каменарима, каже да њихов менаџмент прати цијене на тржишту, заузеће и расположивост капацитета:

  – Пратимо конкуренцију и припремили смо детаљну анализу, на основу чега формирамо излазне цијене ка свим емитивним тржиштима, којима гравитирамо. С обзиром да су у питању наши бутик хотели, са мањим бројем кључева, највише смо окренути тим каналима продаје, онлајн травел агенцијама. На дневним нивоима те цијене мијењамо. Можемо да кажемо да долази до поскупљења од 20 до 30 одсто, у односу на конкуренцију, понуду и потражњу. Посебно је то изражено у јулу и августу који чине и сам шпиц туристичке сезоне, сматра Милић.

У овом хотелском ланцу очекују рекордну сезону:

 – Букинг је одличан. Биљежимо, никад бољи проценат заузећа наших смјештајних капацитета. Генерално, као и све наше колеге у туристичку сезону улазимо са доста оптимизма. Не знам да ли је пандан поредити се у фиксном износу, са 2019. годином, али на концу очекујемо рекордну сезону. Цијене су веће на нивоу 20 до 30 одсто али заузеће је никад  боље, поготово, прогнозе за шпиц сезоне. Могу да похвалим и период предсезоне, доста је интензиван. Хотеле смо отворили крајем марта, почетком априла и могу да кажем да је попуњеност  јако, јако добра. На нивоу групација близу 80 одсто заузећа. Сада су предсезонске цијене. Поскупљења прати угоститељска понуда и мораћемо кориговати цијене, јер су улазни параметри сировина цијене порасле. Мора се водити рачуна о ванпансионској цјеновној политици  да се не понесе горак утисак. То би могао да буде бумеранг, за идућу сезону. Надам се да ћемо се консолидовати по питању радне снаге, добро припремити и оправдати квалитетом услуге тај раст цијена, објашњава Милић и додаје да као бутик хотелска групација преферирају сарадњу са тржиштима западне Европе.     

Менаџер хотела Делфин, Парк и Кумбор у компанији Царине, Владимир Поповић објашњава зашто су подигли цијене хотелског смјештаја:

-У односу на прошлу годину подигли смо цијене хотелског смјештаја, зато што смо били приморани. Не мислим само на инфлацију сировина, хране, пића, него и радне снаге. Сви трошкови су се подигли. Били смо приморани да коригујемо цијене и пронађемо средину, праву мјеру да будемо конкурентни. У предсезони смо цијене подигли за 20-так процената. Ова година ће највјероватније бити рекордна јер је велика потражња. Имамо доста гостију који резервишу код нас. Ту смо конкурентни потражња иде  истом динамиком отпочетка, а тренутна попуњеност је преко 90 одсто у сва три хотела, оцијенио је Поповић.

У хотеле компаније Царине, вратили су се гости са свих западноевропских тржишта, укључујући Њемачку, балтичке земље, а повећава се и број гостију из источне Европе.        

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here