Абазовић: На сједници Владе у петак о позајмици Институту Игало

Фото: Влада Црне Горе - премијер Дритан Абазовић

Влада Црне Горе ће дати позајмицу Институту Игало у износу који може бити враћен након предстојеће туристичке сезоне, казао је премијер у техничком мандату, Дритан Абазовић.

О томе ће, како је казао одговарајући на питања новинара, детаљније говорити на сједници Владе заказаној за петак.

-Ми ћемо им помоћи. Они су од Фонда здравства  имали уплату прије празника од 180 000 еура. Фонд здравства покушава  максимално да им помогне. Покушаћемо  да им помогнемо и на други начин на наредној сједници Владе. Већ имамо интерни договор са министром финансија како ће то да буде, казао је Абазовић.

Проблем је што држава није у цјелини власник Института, па Абазовић објашњава да држава на овај начин даје новац и приватницима.

Институт није у стопроцентном власништву државе Црне Горе. Ми смо власници нешто више од половине акција, што значи да сваки пут када улазимо у државну помоћ и субвенцију, ми субвенционирамо приватнике. Гарантујем да ћемо им помоћи, то никад није изостало. Сјећате се њихове приче да ће да банкротирају, оду у стечај у јануару, јесу ли отишли? Помоћи ћемо. Нађено је једно рјешење, казао је Абазовић.

У Влади очекују да ће Институт током љетње туристичке сезоне успјети да заради довољно да позајмицу врати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here