Прољеће 2023: Сервисне информације

Мало до умјерено облачно са сунчаним интервалима. У другом дијелу дана, појачан развој облака локално ће условити слабу кишу или пљусак и грмљавину. На сјеверу ујутру по котлинама мјестимично магла. Вјетар слаб до умјерен промјењивог смјера, мјестимично и појачан сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 16 до 27 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
У већем дијелу земље саобраћа се по претежно сувим коловозима. Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне, а на дионицама гдје се изводе радови обавезно је поштовање постављене сигнализације. Због очекиваног појачаног интензитета саобраћаја због празника данас и сутра и у уторак (22. и 23. маја) неће се обустављати саобраћај на путевима на којима се изводе радови. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се девет саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле теже повреде, а једна особа лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 20 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ био је у 7:30, вечерњи је у 20:30, а „Аir Serbia“ су у 8:45, 15:20 и у 21:50. Два лета су за Беч, а остали су за Загреб, Дортмунд, Вроцлав, Истанбул, Љубљану, Меминген, Будимпешту, Берлин, Варшаву, Грањск, Брисел, Лондон и Тел Авив. Из Тивта је планирано 14 летова, а четири су за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 сати, а „Аir Serbia“ у 11:50, 15:20 и у 18:40. Два лета су за Истанбул, а остали су за Цирих, Тел Авив, Берлин, Таљин, Беч, Брисел, Лондон и Манчестер.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни 60-ак минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:20. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Иначе, Жељезнички превоз Црне Горе у понуди има превоз туристичких група на релацији Бар – Колашин – Бар, који реализује у сарадњи са туристичким агенцијама и организацијама.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Нешто је веће интересовање путника ових дана, али мјеста има довољно и аутобуски саобраћај се одвија редовно. Јутрос су у наш град први стигли „Банбус“ из Београда, „Руле турс“ из Скопља, „Оzlem tours“ из Лесковца и „Viena tour“ из Модриче. У наставку очекују „Blue line“ из Новог Сада, „Јадран експрес“ из Београда, „Ниш експрес“ из Ниша, „Јадран експрес“ из Загреба, „Божур“ и „Ленс“ из Суботице и „Ласту“ из Београда. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here