Фестивал културе Забјело: У Подгорицу долази музички феномен из Сјеверне Македоније – Funk Shui

Сензационални музички феномен, колектив Funk Shui, са разлогом ужива статус једног од најузбудљивијих нових бендова у Европи. Основан је у Скопљу 2010. године и са сваким концертом они потврђују да су незаобилазан бенд савремене музичке сцене.

Овај еклектични колектив са сједиштем у Сјеверној Македонији, вођен је незаситом радозналошћу да истражи нове путеве музичког изражавања. Њихов излазак из категоризације, најбоље се може разумјети као доживљај који обухвата различите емоције, стилове и утицаје.

Талентовани македонски бенд створио је таласе на музичкој сцени са заразним ритмовима, еклектичним мелодијама и фантастичним наступима уживо. Познат по својим хипнотишућим и енергичним наступима, Funk Shui је стекао одану и стално растућу групу обожавалаца. Њихова заразна енергија и беспрекорно музицирање стварају интензиван доживљај који публику води на музичко путовање које неће брзо заборавити. Вођени харизматичним фронтменом и снагом талентованих музичара, Funk Shui пружа незабораван доживљај уживо који оставља публику без даха.

Са сваким новим издањем, Funk Shui помјера границе модерне музичке сцене, отварајући јединствени пут у предефинисању значења “да будеш заиста талентован и изражајан бенд у региону”. Њихов изузетан рад није прошао непримјећено, и бенд је позван да наступи на неким од најпрестижнијих музичких фестивала широм Европе, укључујући Eurosonic ESNS, Mondo.NYC, MENT Љубљана, Athens Music Week, PIN Music конференцију и Liverpool Sound City.

 Достигнућа Funk Shui су бројна, али можда ниједно није тако значајно као успјех њиховог сингла “Метеори, који је гласовима регионалне публике музичког портала Балканрок проглашен за Сингл године 2020.

Њихова посљедња издања, “Ветер” и “Не време” праћена су фасцинантним видео записима, само су дјелић онога што нас очекује на њиховом новом албуму “Nikogash Pak” који је објављен 31. марта 2023.

Funk Shui је номинован за HEMI Music Awards 2021 и INES Talents, чиме се утврђује њихов статус једног од најузбудљивијих нових бендова у Европи.

Док настављају да граде репутацију која се не може занемарити, Funk Shui очарава публику на реномираним мјестима и фестивалима, остављајући трајан утисак јединственим звуком и ангажованим наступима.

Црногорска публика ће први пут имати прилику да их чује уживо вечерас на углу Бокешке и Његошеве у Подгорици, у оквиру Мјесеца рокенрола Фестивала културе Забјело. Уз њих ће наступити и све популарнији црногорски састави Jack Lupino и Изи бејб.

Са непоколобљивом посвећеношћу музичкој изврсности и иновацијама, Funk Shui је дефинитивно бенд који ће привлачити пажњу у годинама које долазе и чији се премијерни наступ у Црној Гори не смије пропустити.

Радио телевизија Херцег Нови је медијски покровитељ Фестивала културе Забјело.

Фото: Fung Shui

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here