У оквиру акције „Поштуј живот – врати оружје“ у Херцег Новом предато 50 комада оружја

Управа полиције покренула је акцију под називом „Поштуј живот – врати оружје“ у оквиру које сваки грађанин без правних последица, несметано и добровољно може полицији предати ватрено оружје. Од почетка акције у Херцег Новом предато је преко 50 комада разног оружја.

Начелник Одјељења безбједности Регионалног центра југ, Слободан Ђокић апeлује на све који посједују оружје, да га предају полицији.

Слободан Ђокић, начелник Одјељења безбједности Регионалног центра југ

– Грађани могу да врате оружје које имају и у легалном и у илегалном посједу, без проблема и правних последица. Довољно је да позову број 122 и уколико нису у могућности, наш службеник ће доћи код њих кући и издати потврду о предатом оружју – наводи он.

Како информише, до сада су грађани Херцег Новог, који су се одазвали апелу, предали преко 50 комада разног оружја.

– Ту прије свега мислим на пиштоље и пушке. Људи се полако, да кажем, ослобађају тог терета у својим домовима, јер позната је свима ситуација у окружењу. Мислим да би много боље било да то предају, него да држе у кућама. Иако су вољели да посједују то оружје, дјеца полако расту, кроз игру, кад нема никога кући, могу да га пронађу па може доћи до нежељених последица – истиче он.

Како је казао, дужност свих грађана је да се због будућности своје и туђе дјеце, одазову овој акцији и предају оружје.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here