Ида Престер објавила нову пјесму и спот „70“

После дужег времена, Ида Престер доноси нову пјесму и спот – „70” за коју је је писала и текст и музику, а у аранжману јој је помогао њен дугогодишњи сарадник Матеј Концан Клемар, саопштавају организатори Фестивала културе Забјело.

– Живимо у доба нездраве параноје од старости. У паници смо од бора, лажемо о годинама, старији људи су у том свијету терора младости занемарени, невидљиви, поготово жене. Хтјела сам показати како диван и испуњен може бити живот у старијој доби. Старост није срамота, већ привилегија. Надам се да ће мој 70. рођендан изгледати као онај описан у пјесми и овом споту – каже Ида и истиче да у споту глуме искључиво даме 60+.

У споту је позната хрватска манекенка Звона Вучковић, инфлуенсерка Јадранка Оливари Јирсак, глумица Ксенија Маринковић, глумац Борко Перић, Ђурђа Анотоловић, дизајнерка ентеријера Лила Јурић и бројне друге даме. Спот је режирала Хани Домазет, а снимио Урх Пирц.

Прелазећи свој музички израз од панка, преко електро попа, под именом Ида Престер стоји мултиталентована, веома упечатљива и еклектична појава, с лицем које не можете да не волите! Једна је од првих регионалних музичарки која је храбро ушла у електро поп жанр, до тад познат само са западног музичког тржишта. Од 2003. године када се појавила на сцени, Ида Престер својим неконвенционалним пјесмама и музиком привлачи публику, увијек на сопственим ногама држећи свој непоновљиви стил. Ида је звијезда региона, иако је њен рад далеко од сензационалистичких наслова и више замотан у оно што је њена мисија – сензационални концерти.

Један од њих Ида Престер и Лолобриђида спремају управо за Фестивал културе Забјело, на коме ће наступити у петак 9. јуна на стадиону “Никола Шћеповић” у Подгорици.

Поред Иде Престер и Лолобриђиде на дводневном издању Фестивала културе Забјело наступиће: култна рок и панк група Забрањено пушење, хероји регионалне алтер рок сцене Канда, Коџа и Небојша, миљеници црногорске публике, мостарски састав Зостер, водеће алтер поп име региона Лету Штуке, београдски репкор-кросовер састав Сунсхине, сплитски реп-рок бенд ТБФ и представници локалних снага Неоноен и Врпца.

Једнодневне улазнице по цијени до 12€ и фестивалске улазнице по цијени од 20€ могу се купити путем интернета и на Tabacco Shop киосцима као и на осталим продајним мјестима фестивала.

На дане фестивала ће на улазу бити доступне само једнодневне улазнице по цијени од 15€.

Ове године организатори фестивала ће дио прихода од улазница донирати Фондацији „Огњен Ракочевић“ која се бави унапређењем услова за живот и рад особа са аутизмом, као и домаћинима фестивала Фудбалском клубу Забјело. Догађај подржавају Туборг, ФК Забјело, Монтепут, Секретаријат за културу и спорт, Министарство културе и медија, Главни град Подгорица, Goodfellas, Jameson, ПАМ, Хотел CUE и Aqua Bianca.

Радио телевизија Херцег Нови је медијски покровитељ Фестивала културе Забјело.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here