Прољеће 2023: Сервисне информације

У јужним предјелима промјенљиво облачно са дужим сунчаним интервалима, мјестимично има услова за кишу или пљусак и грмљавина, првенствено у поподневним сатима. На сјеверу умјерено до претежно облачно, повремено слаба киша, а локално могући и краткотрајни пљусак и грмљавина. Вјетар слаб до умјерен, сјеверних смјерова, крајем дана и током ноћи понегдје и појачан. Јутарња температура ваздуха од 5 до 15, највиша дневна од 11 до 24 степена.

СТРУЈА

Због планираних радова на мрежи данас ће без напајања електричном енергијом у термину од 8 до 15 сати остати подручје око зграде Општине.

Полуострво Луштица, односно Росе, Миришта, Жањице, Бргули, Мердари, Рованац, Радованићи, Ераци, Мркови, Тићи, Раките, Приста, Забрђе, Клинци, Петровићи, Петровићи, Обосник, Шпиљице, Понта Весло, Кабала, ЈАТ и Мамула без напајања биће у термину од 10 до 13 сати, обавјештавају из ЦЕДИС-а.

ВОДА

Потрошачи са подручја Шћепошевића биће без дотока воде у периоду од 08 до 15 сати због санације квара на пумпном систему.

АВИО САОБРАЋАЈ

Са тиватског аеродрома данас је планирано 11 летова, од чега четири за Београд, у 11:50, 15:20, 16:30 и 18:40, затим два за Истанбул, ако и летови за Париз, Лондон, Манчестер, Ригу и Тел Авив.

Из Подгорице планирана су 23 лета, од тога за Београд четири, у 08:35, 11:00, 15:20, 18:30. Поред тога планирана су три лета за Беч, три за Истанбул, два за Тел Авив, два за Варшаву, као и летови за Клагенфурт, Вроцлав, Франкфурт, Загреб, Измир, Барселону, Берлин, Гдањск, Брисел.  

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу, и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Нема кашњења на главној аутобуској станици, довољно је полазака ка земљама региона. Локални и међуградски саобраћај се одвијају по реду вожње. Јутрос су стигли Руле турс из Скопља, Виена из Модриче, Банбус из Београда. У наставку јутра очекују се доласци Лазароа из Бања Луке, Блу лајна из Новог Сада, Јадран експреса и Ласте из Београда, Ниш експреса из Ниша, Јадран експреса из Загреба, Божура и Ленса из Суботице. Редом вожње предвиђени су поласци Озлема који је кренуо за Београд у 7, Лалатовић травел полази са Сарајево у 8:35, Божур за Дубровник у 9:30, а Јадран експрес у 11:10, Југопревоз Гацоко за Требиње креће у 12:10. Поласци за остале међуградске линије су у послијеподневним часовима. Више информација могуће је добити на 031 321 225 и 069 017 100 (Viber, WhatsApp), или путем портала www.autobuskahercegnovi.com.

АМСЦГ

Саобраћај се овога јутра одвија несметано на мјестимично мокрим коловозима. Дуж клисура и усјека могући су ситнији одрони. На дионицама гдје се изводе радови саобраћа се уз измијењен режим вожње. Из Ауто мото савеза возачима савјетују опрезну вожњу на свим путним правцима и поштовање правила саобраћаја.

Због извођења радова на пресвлачењу асфалтног коловоза на магистралном путу М-8 Липци-Грахово-Вилуси и магистралном путу М-1 Дебели Бријег-Котор до 6. јуна је одобрена промјена режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни у времену од 7:00 до 19:00 сати.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 26 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле теже, а четири лаке повреде.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020/234-999 и 063/239-987.

Гдје год путовали, прилагодите брзину условима на путу и возите пажљиво. А ми вам желимо срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here