Нови мандат за Предрага Вукчевића на челу Једриличарског савеза

Повјерење на редовној Скупштини једриличарског савеза која је овог викенда одржана у Тивту Делегати Скупштине још једном је заслужио Предраг Вукчевић из Херцег Новог.

Одлука о реизбору председника донијета је једногласно, а једногласно су прихваћени и позитивно оцјењени Извештаји о финансијском пословању, односно Извештај о оствареним резултатима у 2022. години, а усвојен је и Програм рада за 2023. годину.

Година је сјајно кренула за једриличаре из Црне Горе. На Отвореном првенству Хрватске, Великој награди Морнара, Европском првенству, свјетским купова на Палма де Мајорци и Јеру, односно Еуропа Купу у Италији.

Слиједе Игре малих земаља на Малти, Свјетски куп у Кијелу, Тест евент у Марсеју, а убрзо затим и Свјетско првенство у Хагу, на којем ће се дијелити прве визе за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.

Изборној скупштини додељена су и годишња признања за најбоље једриличаре за постигнуте резултате у прошлој години. Ријеч је о популарним  златним једрима у свим класама. Признања  су добили:

ILCA 7 – Миливој Дукић (ЈК “Југоле Гракалић” Херцег Нови
ILCA 6 – Никола Голубовић (ЈК Делфин Тиват)
ILCA 4 девојчице – Нина Страхиња (ЈК Лахор Котор)
ILCA 4 генерално – Павле Мусић (ЈК Делфин Тиват)
Оптимист генерално – Алекса Рогановић (ЈК Лахор Котор)
Оптимиста девојчице – Ника Живковић (ЈК Лахор Котор)
Оптимист до 12 година – Андреј Ашнин (ЈК Делфин Тиват)

Делегати Скупштине Црногорског једриличарског савеза у новом сазиву су: Мирко Вучковић, Симо Дабовић, Синиша Самац, Илија Вучковић, Јанко Сијерковић, Илија Сијерковић, Роберт Фаркаш, Илко Клакор, Александра Јаничић, Ана Кривокапић, Предраг Франовић, Никола Труш, Марко Радоњић, Радивоје Поповић, Небојша Димитријевић, Мирославка Боковац и придружени члан, Никола Бановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here