Бркић потврдио прво мјесто, Црна Гора на Свјетским играма на плажи

Црногорска репрезентација у ватерполу на плажи на импресиван начин дебитовала је на великој сцени – освојила је квалификациони турнир за пласман на Свјетске игре на плажи, које се одржавају на Балију, од 5. до 12. августа.

У финалу турнира Црна Гора је побједила домаћу селекцију Египта 15:14, након петераца. После 20 минута игре било је нерјешено 14:14, а једини стријелац са пет метара био је најбољи играч утакмице, шестоструки стријелац Никола Бркић. Четири гола је постигао Данило Аџић, три Никола Марковић, а по један Андрија Кораћ и Стефан Поробић. Тренер ове селекције је Зоран  Масловар.

Изабраници селектора Зорана Масловара су у недељу, побједом над Мађарском у полуфиналу 10:7, осигурали пласман на Свјетске игре. Уз Црну Гору и селекцију Египта, трећи путник је селекција Мађарске, која је у утакмици за треће мјесто савладала Грузију са 11:10.

Подсјећамо, Црна Гора је у групи савладала Јужну Африку 13:3 и Саудијску Арабију 14:6, а у четвртфиналу селекцију Румуније 14:13.

Црна Гора је играла у саставу: Драгутин и Петар Ћетковић, Никола Марковић, Никола Бркић, Андрја Кораћ, Стефан Поробић и Данило Аџић. Тренер је Зоран Масловар.

На турниру је учествовала и селекција Србије, која није успјела да прође групу, након пораза од Египта и Румуније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here