У Котору код три лица пронађена дрога, два лица ухапшена

Фото: Илустрација

Службеници Регионалног центра безбједности „Југ“ – Одјељења безбједности Котор су, поступајући по планским активностима у циљу спречавања и сузбијања уличне продаје опојних дрога у Котору у ноћи 13. на 14. мај у једном ноћном клубу у том граду извршили контролу три лица и пронашли опојну дрогу.

Код П.В. (20) из Подгорице пронађено је 26 таблета синтентичке дроге екстази. Са догађајем је упознат тужилац који се изјаснио да се у радњама П.В. стичу елементи кривичног дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, те да се осумњичени лиши слободе.

Контролисан је и Д.К. (18) из Подгорице. Код њега су пронађена четири мања пвц паковања са садржајем биљне материје зелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана. По налогу поступајућег тужиоца, због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога против овог лица поднијета је кривична пријава у редовном поступку.

Контролом лица Р.С. (25) са пребивалиштем у Херцег Новом пронађена је једна таблета синтетичке дроге екстази и три ручно прављене цигарете са садржајем опојне дроге марихуана, тзв. „џоинт“. Тужилац се изјаснио да се у радњама овог лица не стичу елементи кривичног дјела. Против њега је поднијета прекршајна пријава због прекршаја из Закона о спречавању злоупотребе дрога.

Опојна дрога је од ових лица одузета и биће предмет вјештачења у Форензичком центру Управе полиције.

Службеници Одјељења безбједности Котор су, осим тога, 7. маја контролисали још три лица код којих су пронађене мање количине опојне дроге марихуана. Против њих ће бити поднијете прекршајне пријаве.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here