Рмандић: Независни синдикат полиције нуди рјешења за срећније друштво и заједницу     

Независни синдикат полиције ЦГ/ лого

Независни синдикат полиције Црне Горе стално указује  на проблем недовољног броја службеника полиције, због чега и немамо школског полицајца,који је некада постојао, као институција у нашим школама. Ово је питање које дуже вријеме траје, али је сада, посебно,  актуелно због трагичних догађаја у ОШ Владислав Рибникар у Београду и потом у Младеновцу.  Предсједник Независног синдиката полиције Црне Горе Игор Рмандић, гостујући у емисији Новско јутро, казао је да су понудили рјешења за које мисле да су прихватљива и за друштво и службу:

– У овом моменту мислим да није могуће у свакој школи обезбиједити школског полицајца. Ако поставимо човјека да буде у улози школског полицајца, направићемо мањак службеника полиције на другим радним мјестима. Много је мјеста, гдје могу да се почине прекршаји нису то само школска дворишта и тешко је испратити све. Полиција ради све што је у њеној моћи, са овим снагама које имамо. То су надљудски напори колега, гдје покушавају да обезбиједе миран и безбједан живот за све грађане овог друштва. Оно што тражимо и молимо од грађана више разумијевања и помоћи у смислу сопственог понашања да не праве прекршаје, буду савјесни и одговорни и помогну када уоче прекршај да пријаве полицијском службенику. То је одговорно понашање. Пријављивањем неправилности, прекршаја, кривичних дјела, било којег девијантног понашања, људи штите сами себе, штите своју породицу и стварају мирнији и безбједнији амбијент за живот, казао је Рмандић.

Рмандић јe узроке за неприхватљиво понашање младих, објаснио кроз  улогу медија, друштвене заједнице и образовања. У циљу повећања свијести код младих неопходно је да се укључи комплетно друштво, како би предупредили све девијантне појаве. Са Клубом добровољних давалаца крви ХН потписаће Меморандум о сарадњи на пољу афирмације хуманих вриједности, мотивације, организације едукативних радионица у школама  и других облика друштвено- корисног рада.

Све је више младих у  Меморијалним акцијама Добровољног давалаштва крви, коју организује синдикална организација која је посвећена полицајцу Милутину Лековићу Леки, као опомена да се никада више и нигдје не понови. Припадник граничне полиције Милутин Лековић Лека, убијен је на радном задатку 15. децембра 2019. године. Четврта Меморијална акција у сарадњи са Клубом добровољних давалаца крви ХН,  биће одржана у суботу, 13. маја. Породица и колеге ће у 9:30 традиционално положити вијенац на спомен обиљежје на мјесту гдје је Милутин убијен у Игалу. Акција даривања крви биће одржана у Плавом салону Болнице Мељине од 10 до 15 часова. Сваке године акција је све масовнија, учествују колеге из земље и иностранства, као и грађани Херцег Новог. Да се никад не забораве убиства Милутина Лековића и младог суграђанина Јована Косаћа, коме је такође посвећена Меморијална акција добровољног даривања крви сваке године, у септембру.

Погледајте емисију Новско јутро у којем је гост био Игор Рмандић, предсједник Независног синдиката полиције Црне Горе:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here