ДПС Херцег Нови: Влада Црне Горе и Министарство просвјете да предузму озбиљне, одговорне и потребне мјере

Трагичан догађај у београдској основној школи, извршилац и подршка коју је добио од истомишљеника на друштвеним мрежама, захтијевало је јаче и ефикасније активности како би се дјеловало превентивно и онемогућило да се нешто тако не догоди на нашим просторима, наведено је у саопштењу ОО ДПС Херцег Нови.

-Чекали смо неколико дана да видимо на који начин ће реаговати Министарство просвјете и Влада Црне Горе у техничком мандату у односу на трагични догађај у београдској основној школи “Владислав Рибникар”.    Поред уобичајене осуде овог догађаја, изјаве саучешћа и најаве да ће се у свим школама у Црној Гори један час посветити вршњачком насиљу, Министарство просвјете је процијенило да није потребно ниста друго.

И док су државе у окружењу одмах предузеле мјере и активности у циљу заштите ученика и просвјетних радника, у Црној Гори се све своди на ниво вршњачког насиља. Неће бити да се овдје ради о вршњачком насиљу, којега има и против кога се треба борити. Неће бити да се емпатија, отворена подршка насиљу једног дијела корисника друштвених мрежа, смије занемарити.

Нема Министарство просвјете и Влада Црне Горе у техничком мандату право да се благим односом према оваквој појави и непредузимањем опсежних и конкретних мјера, потенцијално угрози ученике и просвјетне раднике.

Већа контрола у школама, школски полицајац, едукација ученика, интерактивни однос са родитељима су само неке основне мјере које се морају одмах предузети како се не би пост фестум питали “зашто, како, ко и на који начин је нешто урађено?”.

Ми смо само Општински одбор опозиционе партије у Херцег Новом. Вјероватно да наш став неће ни доћи до онога коме је упућен. Али вршиоци власти у Херцег Новом имају обавезу да на ово укажу. И Скупштина општине прије свих.

Како је Скупштина општине заказана за 10. мај, то је прилика да одборници артикулишу забринутост грађана и упуте захтјев Министарству просвјете да предузме озбиљне, одговорне и потребне мјере. То је, ваљда, најмање што се од њих очекује, наведено је у саопштењу Општинског одбора ДПС Херцег Нови 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here