ЖКК Приморје: Кошаркашки дурбин усмјерен ка пријатељству и сарадњи 

Женски кошаркашки клуб Приморје од петка до данас је домаћин престижној кошаркашкој Академији Вашаш из Будимпеште. Српски кошаркашки радници директор Драгољуб Kриваћевић и тренер Игор Kоцовски довели су на пар дана у Црну Гору престижну мађарску екипу са циљем да раде у Игалу са ЖKK Приморје.

Јуче на један дан у Игалу је боравила и екпа ЖKK „Зрински“ из Мостара са тренером Николином Панџа која је оснивач и предсједник клуба. У Спортском центру Игало одиграна су и два сусрета. Kадетски састав „Приморја“ поражен је од јуниорки Академије Вашаш 81:54 а синоћ „Зрински“ је побједио Академију Вашаш 77:70.

Резултат је у другом плану а пријатељство и сарадња су оно што је за најбитније. Академија Вашаш је у склопу својих припрема за такмичарске обавезе одлучила да завршне припреме обави код пријатеља из Црне Горе.

-Домаћин нам је ЖKK „Приморје“  са  Жељком Ратковић која је алфа и омега овог клуба и ове наше сарадње. Дјевојке су одушевљене боравком у Херцег Новом и Црној Гори. Стигли су нам и пријатељи из Мостара. За нас кажу да смо кошаркашки бренд у Мађарској то важи и за Будућност и Приморје у Црној Гори односно Зрински у Босни и Херцеговини. Циљ свих нас је да овим заједничким радом и сарадњом допринесемо афирмацији женске кошарке у овом нашем региону јасан је Kриваћевић.

Јучерашњим боравком одушевљена је и Николина Панџо која се захвалила Жељки Ратковић за један диван мајски кошаркашки дан у Херцег Новом.

– Битно је да се што више младих дјевојака укључи у овај рад и здрав живот који доноси резултате и пријатељства која трају и после завшетка каријера. Намјеравамо да када се год створе прилике да оваква дружења наставимо и код нас у Мостару, односно, у Мађарској, Игалу, Подгорици. Мјесто није важно а пријатељство и афирмација кошарке има-глави циљ свих нас, порука је Николине Панџо која после успјешне кошаркашке каријере своје знање усмјерава ка стварању новим младих  имена у овом спорту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here