ИПАРД јавни позив за инвестиције у физички капитал пољопривредних газдинстава

Директорат за рурални развој Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде ће у понедјељак у 10 часова у Великој сали Скупштине општине Херцег Нови представити пети ИПАРД јавни позив за Мјеру 1: Инвестиције у физички капитал пољопривредних газдинстава, који ће трајати 30 дана, почевши од 15. маја.

Како је саопштено из локалне управе, корисници ове мјере су правна или физичка лица, односно пољопривредна газдинства уписана у Регистар пољопривредних газдинстава, као и предузеће или предузетник регистрован за дјелатност рибарства у Централном регистру привредних субјеката (ЦРПС).

Кроз ову мјеру подржавају се инвестиције у секторе пољопривредне производње: мљекарство, говедарство, овчарство и козарство, свињарство, живинарство, воћарство, повртарство, ратарство, узгој гљива и печурака, узгој ароматичног и љековитог биља, виноградарство, маслинарство, пчеларство, рибарство и аквакултура. Подржава се набавка намјенске опреме и механизације, те инвестиције чији прихватљиви трошкови износе од 10.000 до 500.000 еура (није укључен ПДВ).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here