Рађеновић: Очекујемо да ћемо од четвртка имати трећи трајект

Предсједник Управног одбора Морског добра Блажо Рађеновић казао је да очекује да ће већ од четвртка „имати трећи трајект”.

-Сигуран сам да ћемо онда, у врло кратком периоду, формирати флоту која ће дати пуни сервис који је, по капацитетима, већи у односу на оне које смо имали у истом периоду прошле године, казао је Рађеновић у емисији Рефлектор на Телевизији Вијести.

Нагласио је да су за три мјесеца уштедјели грађанима милион и по еура и подсјетио да је прошлог петка расписан тендер којим се тражи закуп трајеката.

-Мислим да ћемо данас имати неке конкретне понуђаче, тако да ћемо већ од сјутра моћи, уколико се то реализује, да стартује још један трајект. Тендер се затвара у 15 сати, очекујем да ћемо имати одмах потписан уговор, како би сутра можда још један трајект, поред два постојећа, могао да саобраћа”- рекао је Рађеновић.

Рађеновић је навео да Морско добро расписује и хитну јавну набавку за још три трајекта, које ће купити по хитном поступку, на основу закључка Владе.

-Онда ћемо огласити јавни позив за набавку још трајеката. Мислим да су се стекли услови да, за кратки период, не више од 20 дана, набавимо већи број трајеката, не мањи од онога што смо имали у претходном периоду- додао је.

На питање од којих компанија се већ за пар дана може изнајмити један или два трајекта, Рађеновић је казао да је раније ставио до знања јавности и Поморском саобраћају, који је раније саобраћао на линији Каменари – Лепетане, могућност да дају бродове у закуп или да Морско добро од њих откупи флоту.

-Тај позив и данас важи, то није ништа спорно- казао је Рађеновић.

Једини услов за понуђаче је, истиче, да бродови испуњавају карактеристике за обављање превоза на поменутој трајектној линији.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here