Концерт Мјесне музике Ђеновић на Шкверу

Хуманитарни концерт „Заједно за Снежу“ који организује Мјесна музика Ђеновић поводом 104 године рада и постојања, биће одржан сутра (субота, 29. април) на Шкверу, а почетак је заказан за 11 сати.

Како прича предсједница Мјесне музике, Милица Матовић, концерт је поклон граду и публици, јер се Дан музике обиљежава 1. маја. Репертоар ће бити изненађење, јер ће поред лименог оркестра наступити и бенд, а догађај је и хуманитарног карактера.

Милица Матовић, предједница Мјесне музике Ђеновић

– Мислили смо да је лијепа прилика да допринесемо скупљању средстава за Снежану Радовић, којој је хитно потребна трансплатација бубрега. На Шкверу ће бити постављена донаторска кутија, па сви који желе, могу да оставе прилог – наводи она.

Интересовање за чланство у Мјесној музици порасло је откако су интнезивирали наступе. Међутим, недостаје инструмената, прича Матовић.

– Интересује то и дјецу и родитеље и увијек је гужва у тој школици музике. Тренутно имамо седморо дјеце која уче, али ту је изазов пронаћи инструмент, јер су нам ресурси ограничени и не можемо примити онолико дјеце, колико је интересовање – казала је Матовић.

Мјесну музику Ђеновић очекује у наредном периоду наступ на Фестивалу вјетра у Тивту, а током цијеле сезоне у њиховим свиркама уживаће гости хотела Иберостар у њивицама, гдје ће овај оркестар наступати сваког понедељка од средине маја до октобра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here