На ХАПС-у одиграна животна и дирљива представа „Егзодус радости“

У оквиру 28. ХАПС-а синоћ је одиграна представa „Егзодус радости“, Словенско камерно музичког позоришта Љубљана.
Тема проблематике миграната, заправо отвара питање људске слободе и креативног дјеловања која се тичу и оних који никада нису напустили своју матичну земљу, без обзира на пол, боју коже, националну припадност и поријекло.

Врло сам задовољна и мислим да је публика представу лијепо прихватила, казала је солиста Катја Конвалинка.

-Чини ми се да се пуно људи некад осјетило као мигрант, да му је све туђе. Ова представа коју је написала наша диригентица њена је животна прича и врло је дирљива. Има и врло лијепу музику коју је написала Наташа Богојевић мигранткиња у Америци, казала је Конвалинка.

Ово је позориште које је изузетно цијењено и најважније позориште у региону јер се бави модерним операма. Публика је фантастична ,организација је одлична, казала је и У представи се смјењују црно бијеле боје, а како објашњава ми упркос свему покушавамо да унесемо неке друге боје, ауторка текста и диригент Јелена Сашник.

-Не може све бити само црно бијело и потпуно је апсурдно да је тако. Нисмо ни ми сви само црно бијели и имамо или ову или ону етикету коју нам је неко залијепио. Просто бориш се, али мислиш можда ће неко примјетити , занемарити и покајати се што је уопште то помислио што има неку предрасуду, казала је Сашник и додала да је чињeница да морамо бити беспрекорни да би били прихваћени.

На програму вечерас ХАПСић, а најмлађа публика уживаће у представи „Звуколика шума“ Театра „Пуна кућа“ из Загреба.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here