Трап: Перишић први у лигашком дијелу, Будви екипно титула

На стрелишту на Каменом у суботу и недељу, уз техничку организацију СК “Херцег Нови”, одржано је последње – четврто коло овогодишњег Купа Црне Горе у дисциплини летеће мете -Трап. 

Овог пута, тријумфовао је Јовица Марковић из СК Будва, који је своју одличну форму  прво потврдио у квалификацијама са одличних 113 погодака да затим побједио и у финалној серији резултатом 32:24 испред Драгана Мркајића (Херцег Нови). Треће мјесто је припало Николи Перишићу (Херцег Нови).

Освајач националног Купа у појединачној конкуренцији  биће познат тек након Финала, које је на програму 13. и 14. маја у Будви.

Резултати из прва четири кола обећавају узбудљиво финале и неизвјесну завршницу, јер чак четири такмичара претендују на титулу. Прво мјесто доноси 100 бодова, друго 80, а треће 60. Поредак водећих такмичара пред Финале је: Никола Перишић 240, Јовица Марковић 220, Иво Станишић 200, Драган Мркајић 200 поена.

Прилично неизвјесна трка виђена је и у екипном дијелу такмичења. Стријелци Херцег Новог  су водили након двије прве рунде, али је ипак већи квалитет такмичара из Будве  на крају пресудио за побједу 325:318.

Овим колом завршен је екипни дио овогодишњег Куп такмичења – апсолутни побједник је СК Будва (Ј.Марковић, Станишић, Борета) са 3 побједе, док је другопласирани СК Херцег Нови (Мркајић, Кривокапић, Перишић) ове сезоне показао осјетан раст са три стабилна стријелца. Треће мјесто је припало екипи ГАМС Цетиње (Н.Марковић, Р.Марковић, Рончевић).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here