Ковачевић: Сви на истом задатку да шеталиште буде функционално и лијепо

Директор Агенција за изградњу и развој Херцег Новог Александар Ковачевић реаговао је на саопштење предјседнице Еколошког друштва Бока Оливере Доклестић. Реаговање је назвао апелом за све добронамјерне стручњаке да се активно укључе у надзор реконструкције шеталишта.

-Радови на шеталишту почели су 19.јануара, када је извођач уведен у посао. Грађевинска табла се налази на градилишту. Ангажовани су координатори за заштиту на раду, од стране инвеститора и извођача, као што је по закону. Скоро свакодневно се прате нивелација шахти, како за фекалну тако и за атмосферску канализацију и исто тако се камером контролише могућа згњеченост као и падови саме цијеви канализације, навео је Ковачевић.

Депоновани материјал који служи за тампонирање, по ријечима Ковачевића, налази се у близини еукалиптуса и од сада ће се водити рачуна и о томе. Реконструкција тече спорије од очекиваног, а радови ће бити завршени уз мало кашњење. Са овим завршава о чињеничном стању.

-Поента реаговања је апел, понављам апел на све добронамјерне стручњаке да се активно укључе и помогну око надзора над реконструкцијом шеталишта. Агенција за изградњу и развој Херцег Новог је релативно млада фирма која даје све своје ресурсе за град. Надзор радимо за свој град предано! Апел је исто тако упућен да нам медији не буду медијатор у конструктивној дискусији за добробит града, и да не дозволимо да будемо након завршеног посла генерали после битке.

Сви смо на истом задатку, да шеталиште буде лијепо и функционално! Хвала на опсервацији суграђанке и инжењера и НВО друштва, наведено је у реаговању Ковачевића.

3 COMMENTS

  1. Nisam u prilici da licno vidim gradiliste. Ali, prema fotografiji objavljenoj 18. априла 2023. – u pitanju je nevidjeni fuseraj! Grdna sramota! Predlazem svakodnevno fotografisanje gradilista kako bi se dokumentovao ovaj skandal! Ne bi me cudilo da izvodjac dobije Oktobarsku nagradu grada HN. Fotografije bi to torpedovale!

  2. Radovi na šetalištu Igala kao na tacni prezentiraju kakav diletantizam vlada u CG. Potemkinova sela su bila Luvr u odnosu na ovu građevinsku paštroćadu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here