Бирам полицију-прва важна одлука треба да буде права

Градити каријеру у полицији значи градити себе, тим и заједницу која ради на безбједности Црне Горе и њених грађана и грађанки. Како би што више младих, посебно дјевојака, видјело себе у овој улози, Министарство унутрашњих послова – Управа полиције Црне Горе и Полицијска академија, уз подшку Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, покрећу кампању “Бирам полицију”.

Ова иницијатива ће допринијети даљем развоју полиције у професионалну, одговорну, разнолику и ефикасну службу којој црногорска јавност вјерује.

-Црногорској полицији потребан је стручан, образован и компетентан кадар који се за полицијски посао може адекватно припремити похађајући Полицијску академију. Кампању „Бирам полицију“ покрећемо јер желимо да свој тим јачамо са младима који хоће да кроз динамичан посао, доприносе континуираном развоју полицијске организације и унапређењу безбједности државе и грађана, истакао је в.д. директора Управе полиције Никола Терзић.

На путу ка каријери полицајца/полицајке, први корак је Полицијска академија која већ дуги низ година пружа квалитетно образовање, по савременим стандардима уз стручан наставни кадар.

-Мисија Полицијске академије је унапређење безбједносног образовног система и савремено организовање образовања и тиме стварање младих снага које ће, бирајући полицијски позив, успоставити традицију толеранције, стручности, одговорности, критичког сагледавања стварности, креативности, моралног поступања, оптимизма, емпатије, аутентичности и хуманости,” саопштио је директор Полицијске академије Владимир Станишић.

Шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Доминик Ваг навела је да су млади људи покретачка снага у свакој професији и да могу донијети позитивне промјене у радном окружењу када истински одражавају друштво и његову разноликост.

-Ангажовањем младих и показивањем позитивних аспеката полицијског рада, можемо регрутовати нову генерацију полицајаца и полицајки који ће донијети свјежу перспективу, нове вриједности и ентузијазам у полицију, што ц́е додатно помоц́и у стварању безбједнијих заједница и боље заштитити земљу од криминала“, казала је амбасадорка Ваг.

У наредних мјесец, сви заинтересовани за полицијску каријеру ће моћи да се упознају са предностима рада у полицијској заједници, начинима како да се постане, те какав каријерни развој могу очекивати они који буду дио полиције. Информације ће бити доступне путем медија, друштвених мрежа, а биће организована и предавања у средњим школама широм Црне Горе, да би млади могли кроз директну комуникацију са представницима полиције да добију одговоре на све што их занима.

Овогодишња кампања се заснива на достигнућима претходних које су биле усмјерене на жене и допринијеле значајном повећању броја квалификованих кандидаткиња примљених у Полицијску академију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here