ТО: Предсезона одлична, у Херцег Новом борави око 6 850 гостију

Туристичка предсезона у Херцег Новом  је добра. Број гостију је скоро двоструко већи, у односу на исти период прошле године, оцјењују из градске Туристичке организације.

Према посљедњим подацима  у Општини Херцег Нови регистровано је око 6 850  гостију, од чега је више од 4 000 смјештено у хотелима. Према ријечима Бојане Живковић из Туристичке организације Херцег Нови, у граду је тренутно отворено 20 хотела:

Бојана Живковић

– Посјећеност током Васкршњих празника је била одлична. То је обиљежила и манифестација Туристичке организације  „Радост и нада у срцу нашег града“ , која је током централна два туристичка догађаја, 8. и 15. априла окупила велики број малишана, којима је и била намијењена. Манифестацијама је присуствовао велики број грађана и гостију града, навела је Живковић.

У поређењу са протеклом годином у овом периоду борави за 54 одсто више гостију. Видно је повећан број туриста у нашем граду:   

– У сталној комуникацији са хотелијерима, оно што је добро да су најаве за мај и јун јако добре. За овај период резервисано је више од 50 одсто њихових капацитета. Из компаније Царине и осталих хотела рекли су нам да већ имају резервисане капацитете током главне туристичке сезоне, очекује Живковић.

Она подсјећа да од почетка године биљеже тренд раста долазака страних гостију из западноевропских земаља:

– Ријеч је о гостима из Француске, Њемачке, Холандије, Скандинавских земаља, те Велике Британије…Драго нам је да се та тржишта  обнављају и да гости бирају хотелски смјештај у нашем граду. Очекујемо да ће бити све више гостију и ван сезоне у Херцег Новом. Најаве су одличне, ближи се и почетак главне туристичке сезоне, тако да очекујемо добру и успјешну сезону, навела је Живковић.  

Бројне туристичке и културне  манифестације као што су Херцегновске априлске позоришне свечаности, привлаче већи број гостију из земље и региона.       

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here