„Били Холидеј“ премијера на ХАПС-у

У оквиру главног програма 28. Херцегновских априлских позоришних  вечерас у Дворани „Парк“ „Били Холидеј“(Billie Holiday) музичко-драмска представа о животу славне америчке пјевачице у режији Арсена Остојића. Радња се одвија у једном њујоршком бару који Били посјећује како би видјела пријатеља Чарлија, у близини Карнеги Хола у коме ће она наступити касније те вечери.

Аутори драмског текста представе, који је настао у продукцији  Хрватског народног казалишта у Сплиту 2006. године, су Ксенија Прохаска и Арсен Антон Остојић, иначе познати филмски редитељ.

Ова представа изводи се од тада  у цијелом свијету, захваљујући харизми Ксеније Прохаске, њеним сјајним пјевачким могућностима и истанчаном осјећају за ову врсту позоришта. Поред диве која игра насловну улогу, њеног пријатеља Чарлија тумачи Роберт Курбаша, а у улози њеног пијанисте Бобија први пут наступа  Матија Дедић, кога смо имали прилике да видимо и са задовољством слушамо у Херцег Новом, али никада у улози у позоришном комаду.

За Матију Дедића извођење у Херцег Новом биће премијерно.

-Задовољство је што ће обновљена дуговјечна Били Холидеј са славним пијанистом и незамјењивом Ксенијом Прохаска са ХАПС-а кренути у нови ђир у Италији и свијету.

Представа је на програму у 20:30 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here