Стаза здравља на Орјену поводом обиљежавања Дана планете Земље

Агенција за развој и заштиту Орјена, НВО „Не бацајте боце“ и Црвени крст Херцег Нови уз подршку Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност Општине Херцег Нови организоваће низ активности којима ће обиљежити Дан планете Земље, у суботу, 22. априла 2023. године.

Тема овогодишњег Дана планете Земље је „Инвестирајте у нашу планету“ која наглашава важност посвећивања нашег времена, ресурса и енергије рјешавању еколошких проблема и смањењу климатских промјена. Улагање у нашу планету неопходно је како бисмо је заштитили, али и како бисмо обезбиједили здраву, просперитетну, „зелену“ будућност.

-Kолективна и појединачна дјеловања су важна, стога позивамо све наше грађане – појединце, предузетнике, компаније и друге организације да дају свој допринос, свако у свом домену, да дјелују еколошки, али и да побуђују еколошку свијест својим дјеловањем. У суботу ћемо прославити Дан планете Земље, али треба имати на уму да „здрава“ и одржива планета „тражи“ наше свакодневно дјеловање. Едукација је важан корак при стицању еколошких навика, стога ове године нашим активностима на Дан планете Земље стављамо акценат на едукацију организовањем едукативне туре Стазом здравља на Орјену. Планирана је садња нових садница црног бора и акција еколошког чишћења. Догађај ће бити употпуњен закуском аутентичних домаћих производа са Орјена, захваљујући доприносу нашег суграђанина и предузетника Банета Паликуће, власника таверне „Domestic“. Биће обезбијеђен и превоз за све грађане који желе да допринесу овој акцији, наводе из Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност и додају да ће прецизније информације о наведеним догађајима благовремено саопштити.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here