У Омладинском центру организованa обука „Управљање пројектним циклусом“

Херцегновске невладине организације – Нови вал, Еко кул медија, Купа и Маре Маре присуствовале су Инфо дану који је одржан у просторијамa Омладинског културног центра. Обука ће бити организована 25. и 26. априла и отворена је за све невладине организације.

Како је информисала пројект менаџер Релоад програма у Црној Гори Џенана Шћекић, херцегновске НВО имале су прилику да се информишу о конкурусу под називом Управљање пројектним циклусом који је расписан у оквиру пројекта Релоад2.

-Превасходно је намјењен за развој капацитета НВО, не само да се пријаве на конкурс, већ да уз нашу подршку прођу цијелу обуку за писање пројеката. Након тога пружамо менторску подршку у реализацији самих пројеката, тако да је одлична прилика, посебно НВО које имају слабије капацитете да науче како се пишу пројекти, како се аплицира за средства и како се реализују добијени пројекти, наводи Шћекић.

Конкурс је подјељен у два дијела, а обука у Херцег Новом биће организована 25. и 26. априла.

-Први дио конкурса за средства од седам до 20 хиљада еура намјењена су за НВО које већ имају претходно искуство у реализацији пројеката, а други дио конкурса за НВО са слабијим капацитеттима, које су тек основане и оне које раде са младима и ту су опредјељена нижа средства од двије до пет хиљада еура, али је значајно интензивнија подршка у припреми пројеката и реализацији, како би научили да школски раде пројекте по ЕУ методологији, објашњава Шћекић.

У Релоад2 регионалном програму локалне демократије на Западном Блкану, поред Херцег Новог учествују и општине Будва и Котор. Програм се финансира из фондова ЕУ уз суфинансирање канцеларије УНДП-а као и општина учесница.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here