Црна Гора против садашњег и бившег свјетског првака

Фото: Крсто Вуловић

Ватерполо репрезентација Црне Горе играће на Свјетском првенству у Фукуоки у групи Д са Србијом, Шпанијом и Јужном Африком, одлучено је на жребању у Атини. Шампионат се игра од 17. до 29. јула ове године.

Црна Гора је уочи жреба била у трећем шеширу, уз Бразил, Француску и Аустралију. Жреб је спојио репрезентацију Црне Горе, која се сходно пласману са прошлогодишњег свјетског првенства у Будимпешти била у трећем шеширу, са Србијом која је била у другој групи. Они су за ривала добили свјетског првака Шпанију из прве групе и Јужну Африку из четврте групе.
На жребању црногорски Савез је представљао селектор Владимир Гојковић и испред међународне организације Милош Мрачевић.

-Добили смо врло тешку групу која нас у наредном наставку укршта са групом “Ц” гдје су Хрватска и Мађарска. Биће тешко али знамо шта је радити. Мислимо да можемо игати са Шпанијом и Србијом а Јужна Африка је аусајдер групе. Прву утакмицу играмо са Шпанијом. Што се тиче осталих група мислим да су знатно лакше али у другој фази то може бити и повољност ка главном циљу који се зове медаља, рекао је за наш портал из Атине Владимир Гојковић.

Свјетска федерације одредила је тзв. ‘шешире’ у којима су смјештене репрезентације, на основу прошлогодишњих резултата на СП у Будимпешти. У Атини су се извлачењем формирале четири групе од по четири селекције, а систем такмичења је остао непромијењен у односу на ранија сениорска свјетска првенства. Дакле, првопласирани у групи ће директно у четвртфинале, док ће се друго и трећепласиране репрезентације међусобним ‘укрштавањем ’ борити за улазак у четвртфинале.
На жребању српски Савез је представљао генерални секретар Немања Маријан, Вања Удовичић је био као високи функционер Свјетског пливања. Хрватски савез су престављали Ратко Рудић и селектор Ивица Туцак.

Биће ово нашој селекцији шесто учешће на Свјетском првенству, највећи успјех остварила је 2013. године у Барселони, када је освојила сребрну медаљу.

ГРУПА А

САД, Аустралија, Казахстан и Грчка

ГРУПА Б

Кина, Француска, Канада и Италија

ГРУПА Ц

Хрватска, Мађарска, Бразил и Јапан

ГРУПА Д

Јужна Африка, Србија, Црна Гора и Шпанија

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here