Таласи културе: Ана Булатовић, сунце и мјесец у једном, проткани душом од боје

Могли бисмо гошћу Таласа културе предсатвити овако: Ана Булатовић, сликарка, рођена у Дубровнику, одрастала у Херцег Новом, или ближе – у атељеу оца, академског графичара Зорана, или како су га Новљани боље знали и присније звали Буле, и у Музеју и Галерији, установама у којима је радила Дубравка, њена мајка етнолог и директор новског Музеја и Галерије пуних 16 година.

Ана се школовала у свом граду, на Цетињу па у Београду. По завршетку Факултета за уметност и дизајн живјела у Норвешкој. Онда се вратила кући, у Боку, коју сматра најљепшим заливом на свијету. Заљубљена је у заласке сунца над заливом, и осјећа их свуда, кад је у Новом, сада чешће из Тивта, гдје је нова адреса њених простора среће, стварања, снова али и хватача снова. Што сања најчешће оствари…

Свјесни да све што смо рекли још није ни скица за Анин портрет – наставћемо другачије. Анином сликарству, претходила је и још траје њена игра ријечима. Кроз поезију, потом нови циклус слика које ће ускоро видјети публика у Подгорици и Котору, вјероватно и у Београду, Ану ћете боље упознати – Добро дошли у “стваралачке квадрате среће” Ане Булатовић и Таласе културе РТХН које уређује Витка Вујновић, вечерас од 20:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here