И апотеке се придружиле акцији Стоп инфлацији

Foto: Ilustracija

Поједине приватне и апотеке Монтефарма, њих 179, прикључиле су се акцији Стоп инфлацији, саопштио је министар здравља Драгослав Шћекић и додао да ће грађани од наредног четвртка моћи по сниженим цијенама да купују одређене љекове и дијететске производе.

Шћекић је казао да се Министарство прикључило акцији тако што је у договору са представницима Монтефарма и ланцима приватних апотека дефинисало антиинфлациону корпу.

-Посебно имајући у виду да цијене љекова и дијететских производа утичу на животни стандард грађана. Корпа ће садржати најмање по један лијек или дијететски производ из сваке од 15 група љекова који су дати у табели која ће бити објављена, казао је Шћекић.

Производи по сниженим цијенама грађанима ће бити доступни од следећег четвртка, а акција ће трајати до краја јуна са могућношћу продужења.

-У оквиру табеле између осталих љекова су бруфен, парацетамол, љекови против кашља и прехладе, храна за бебе и други. Значајно је да снижени производи не смију бити при истеку рока, нагласио је Шћекић.

У акцији Стоп инфлацији између осталих учествоваће апотеке Монтефарм-а, Теа Медик-е и Бену-а. Акцију је покренуло Министарство економског развоја и туризма у сарадњи са трговинским ланцима, а реализација је почела 21. марта. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here