Ђукановић: Противници грађанске и европске Црне Горе упрегли све да прогурају свог кандидата  

Предсједнички избори – Политички маркетинг 

 “Црна Гора на овим изборима бира да ли ће наставити европским путем или ће посустати под агресивним притиском великодржавног национализма и напустити пут достизања европских вриједности”, поручио је Мило Ђукановић из Рожаја.

“Ви сте били свједоци тога шта смо током претходних двије и по деценије направили заједно у Црној Гори. Дакле, ми смо допринијели да се у овој земљи сачува мир и мултиетнички склад, да ова земља обнови своју државну кућу, да се ова земља окрене правом новом савременом систему вриједности, допринијели смо да ова земља постане чланица најпрестижнијег војног политичког савеза у историји човјечанства, и дошли смо до посљедњег корака, рекао је Ђукановић и наставио да је посљедњи корак да ова земља треба да постане дио породице најразвијенијих европских држава и народа. Убијеђен је и да тај завршни корак може да направи током сљедећег петогодишта.

Он је казао да смо ових двије и по године били у прилици да видимо и другу, конкурентску слику коју на овим изборима представља његов противкандидат, те да је то било вријеме свеколиког пропадања, и економског, и финансијског, и безбједносног, и државног, и пропадања Црне Горе на европском путу.

“За њега је проблематично да ли људи који су из егзистенцијалних разлога привремено ван Црне Горе треба да имају право да у својој земљи користе своје бирачко право, оно бирачко право које не користе нигдје осим у овој земљи. Он је због тога што му се не допада став већине људи који су у дијаспори желио да им ускрати бирачко право. То свакако није европски. То је националистички, јер знамо да је желио да им ускрати право зато што зна да они не подржавају његову националистичку политику”, истакао је Ђукановић.

Он је става да је овај избор и тежак, али не због противкандидата него због тога што су противници грађанске и европске Црне Горе упрегли сав свој репертоар и сав свој потенцијал да обезбиједе проходност за његовог противкандидата и да на тај начин скрену Црну Гору са њеног европског пута.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here