Радници Комунално – стамбеног очистили терен обрастао растињем у Парку Боке

Радници Сектора зеленила Комунално стамбеног предузећа очистили су од корова, самониклог растиња и осушеног дрвећа падине Парка Боке уз пут који води од Дворане Парк до Улице Бата Крста Вранковића.

Уклањањем обраслог зеленила отворен је поглед на луку Шквер као и већи дио овог дијела града. Интензивно се ради на прољећном уређењу и садњи биљног материјала на парковским површинама. Тако ће и  Парк Боке добити нову димензију када се заврши уређење и садња разноврсног биљног материјала, што је и припрема за донаторску акцију „Срцем за цвијеће“.  

Наиме, у сарадњи са Општином Херцег Нови компаније Сава осигурање ће  донирати саднице за Парк Боке. Волонтери Сава осигурања ће у акцији која је планирана 7. априла, посадити биље, офарбати клупе, као и ограду.  

У циљу припреме за ове активности радници Комунално стамбеног предузећа су орезали стабла уклонили грајфером самоникло биље и зелени отпад у неколико камиона одвезли на депонију зеленог отпада.  

Уклоњено зеленило и стабла су дуже времена, поред естетског проблема су оптерећивали потпорни зид са јужне стране Парка Боке и могли да узрокују већа оштећења непосредно уз стазу, која води ка Улици Бата Крсте Вранковића. Такође, је и за пролазнике безбиједније степениште на јужној страни Парка.  

Претходно је Агенција за изградњу и развој града организовала грађевинске радове у самом Парку, гдје су санирали бетонски мобилијар и фонтану.

Подсјећамо, да ће ово бити друга акција оплемењавања зелених јавних површина. Компанија Телемах је донирала саднице за уређење Омладинског парка у Игалу.

Ријеч је о опсежним активностима на уређењу паркова и других јавних површина, како би Херцег Нови сачувао епитет града сунца и цвијећа са најљепшим аутохтоним и егзотичним биљем и зеленилом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here