За трофеј Купа у суботу у Херцег Новом

ФОТО: РТХН

Херцег Нови је скоро годину један од главних центара женске одбојке у Црној Гори. Одлични резултати ЖОК Херцег Нови као и ЖОК Албатрос били су разлог што су ова два клуба конкурисала за организацију финалне утакмице КУПа Црне Горе у мушкој и женској конкуренцији. Подршку је пружила Општина Херцег Нови.

Финалне утакмице  биће одигране у суботу, 1. априла у Спортском центру у Игалу – за одбојкаше у 17 часова и одбојкашице  у 20 сати.

Поводом финала Купа за одбојкаше и одбојкашице данас је у просторијама Одбојкашког савеза Црне Горе одржана пресс конференција.

У финалу одбојкашица састаће се Херцег Нови и Албатрос, у којем ће се први пут у историји црногорске одбојке за трофеј борити двије новске екипе.

Тренер Херцег Новог Милорад Крунић казао је да предстојеће финале отвара нову страницу у историји црногорске женске одбојке и нагласио да први пут освајач трофеја неће бити из Бара.

– Ове године су то заслужено двије екипе из Херцег Новог. Цијелу сезону у сваку утакмицу улазимо подједнако, исто тако мотивисано и концентрисано одиграћемо и финале. Са друге стране мреже биће озбиљна екипа Албатроса, која има квалитет. Имајући у виду наше резултате и приступ којим улазимо као фаворити, идемо на побједу. Било би лијепо да дворана буде пуна, мислим да смо то заслужили. Задовољан сам сезоном, одиграли смо 47 утакмица од којих имамо поразе у пријатељским утакмицама од Старе Пазове, тада водеће екипе у Србији и два пута од белгијског Астерикса у ЦЕВ Челенџ купу. Све остало смо добили, казао је Крунић који је и селектор женске одбојкашке репрезентације Црне Горе..

Фото: РТХН

Тренер Албатроса Бранка Обрадовић казала је да играју финале, у којем не могу ништа да изгубе, а могу много да добију.

– Вриједно и пожртвовано се радило, знамо и свјесни смо кога имамо са друге стране мреже, веома јаку екипу, али то не значи да не вјерујемо, не желимо или се не надамо великом успјеху. За нас је успјех сваки поен који освојимо против моћног Херцег Новог, непораженог у првенству ове сезоне. Шта год буде, оно што је најбитније је да ће трофеј остати у Херцег Новом, истакла је Обрадовић.

У финалу КУПа за одбојкаше састају се Будва и Будућност, од 17:00 сати.

Тренер Будве Милош Марковић каже да ће побиједити екипа која буде сталоженија, смиренија.

Фото: ОСЦГ

– Састају се екипе које су у досадашњем првенству показале највише. Екипе које су се посљедњи пут ове сезоне састале у новембру. Сигуран сам да је ове године ситуација изједначенија, да су екипе подједнаке квалитетом и искуством. Убијеђен сам да нас очекује јако интересантно и неизвјесно финале. Наша жеља и циљеви уочи почетка сезоне су одбрана дупле круне, радује ме да смо здрави, да смо лијепо радили. Надам се да ће се тај рад исплатити и да ћемо освојити трофеј. Побиједиће екипа која буде сталоженија, смиренија и редукује број грешака, сервисом удаљи противника од мреже и на тај начин олакша себи реализацију контранапада, казао је Марковић.

Фото: ОСЦГ

Тренер Будућности Миљан Бошковић очекује добру и неизвјесну утакмицу.

– Ове године припала ми је част да будем први тренер Будућности, након више финала као помоћни тренер. Након два одиграна меча у првенству резултат је неријешен. Прву утакмицу Будва је добила у Подгорици, ми смо се реванширали у Будви. Очекујем добар меч, позвао бих навијаче да дођу у великом броју и уживају у, надам се, добром и неизвјесном мечу, казао је Бошковић.

Утакмице ће директно преносити Радио телевизија Црне Горе и МНЕ СПОРТ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here