Настављена репресија и незаконито поступање према Независном синдикату полиције Црне Горе

Независни синдикат полиције ЦГ/ лого

Независни синдикат полиције Црне Горе упутио је саопштење у којем наводе да Министарство унутрашњих послова према њима наставља репресију, самовољу и незаконито поступање.

Три дана након што смо заједно са Унијом слободних синдиката Црне Горе одржали конференцију за новинаре и указали на низ антисиндикалних активности, предсједница Етичког одбора МУП-а, уједно и шефица кабинета министра Кристина Ђукановић, шаље захтјев Управи полиције да јој организационе јединице доставе спискове полицијских службеника који су у октобру прошле године били присутни на протесту испред зграде Владе, а у циљу доношења одлуке да ли су својим присуством прекршили Кодекс полицијске етике.

-Постављамо неколико врло логичних питања: За чији интерес, по чијем налогу се не одустаје од притиска на Независни синдикат полиције Црне Горе или је то самоиницијативно? Зашто се то ради послије пет мјесеци и откуд потреба да се испитује присуство мирном протесту као нешто противправно? Желе ли да нам кажу да се у Црној Гори не поштује слобода говора, мишљења и  окупљања? Да ли полицијски службеници у 21. вијеку у Црној Гори имају право да изразе своје незадовољство. Да ли ће министар унутрашњих послова позвати на одговорност предсједницу Етичког одбора због петомјесечног ћутања ако је била у сазнању да су на поменутом протесту почињени било какви прекршаји а да није ништа предузела поводом тога ?

Без обзира на притиске, какви год да буду, Независни синдикат полиције Црне Горе ће наставити своју синдикалну борбу за боље услове рада и живота сваког полицајца и његове породице и у том циљу ћемо искористити сва средства која нам пружа правни оквир државе Црне Горе. Одлучно, сложно и достојанствено ћемо се одупријети сваком виду незаконитог поступања ма од кога оно долазило, наведено је између осталог у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here